Ο Σ. Τερζούδης ο νέος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος
Συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.Α.) και επέλεξε για Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος τον Αντιστράτηγο ΠΣ Σωτήριο Τερζούδη.
Στον αποστρατευθέντα Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Καπέλιο, απονεμήθηκε ο βαθμός του Στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του Επίτιμου Αρχηγού του Π.Σ.
Ποιος είναι ο νέος αρχηγός
Ο Σωτήριος Τερζούδης του Δημητρίου γεννήθηκε το 1961, στους Μεταξάδες Έβρου. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.
Αποφοίτησε από το Λύκειο Διδυμοτείχου το 1979 και το 1984 αποφοίτησε από την τότε ΑΒΣΘ (νυν Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1987, αποφοίτησε από τη σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού το 1991. Φοίτησε επίσης στη Σχολή Επιμόρφωσης του Πυροσβεστικού Σώματος.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του, υπηρέτησε σε διάφορες Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ διατέλεσε Διοικητής της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης και Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Το Φεβρουάριο του 2016 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Συντονιστή Υποστήριξης Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου ΠΣ και ανέλαβε καθήκοντα Υπαρχηγού Υποστήριξης Πυροσβεστικού Σώματος.
SPONSORED
Αιματηρό επεισόδιο σε πρατήριο καυσίμων στη Ραφήνα - Τρεις τραυματίες
14:34
Η Ευρώπη χαιρετίζει την πρόταση Ζελένσκι για απευθείας συνάντηση με τον Πούτιν
14:29
Νέοι κανόνες υγιεινής στα σχολικά κυλικεία - Τέλος στα αλλαντικά και τα αναψυκτικά
14:14
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ του Κατάρ - Στο επίκεντρο η θαλάσσια ασφάλεια
14:10