ΕΛΛΑΔΑ

ΣΦΕΕ: Εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη - Υποστηρίζουμε την ηθική προώθηση και τη διαφάνεια

ΣΦΕΕ: Εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη - Υποστηρίζουμε την ηθική προώθηση και τη διαφάνεια
EUROKINISSI

«Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του φαρμάκου, με κατηγορίες εμπλοκής εταιρείας μέλους του ΣΦΕΕ σε έκνομες ενέργειες, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη» αναφέρεται σε ανακοίνωσή  του.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση ο ΣΦΕΕ υπογραμμίζει «πως διαχρονικά υποστηρίζει και προάγει την τήρηση της νομιμότητας, της ηθικής προώθησης και της διαφάνειας, αντιλαμβανόμενος πλήρως ότι το βασικό ζητούμενο είναι η εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας και η εξασφάλιση του δικαιώματος των ασθενών στην απρόσκοπτη πρόσβαση στις αναγκαίες θεραπείες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ΣΦΕΕ και τα μέλη του σέβονται το τεκμήριο της αθωότητας, «όπως ακριβώς υπαγορεύεται και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ταυτόχρονα επιθυμούν την άμεση κατάληξη της υπόθεσης».

«Ο ΣΦΕΕ με σοβαρότητα και πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του τονίζει και πάλι τη σημασία της διαφάνειας για την ισότιμη πρόσβαση όλων των εταιρειών μελών του στην αγορά, προς όφελος όλων των Ελλήνων ασθενών και των Ελλήνων φορολογουμένων».

Τέλος, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος καλεί την Πολιτεία «να θωρακίζει το δημόσιο σύστημα Υγεία και να αποκαθιστά τη σχέση διαφάνειας στο τρίπτυχο φαρμακευτικές εταιρείες- συνταγογράφηση -ασθενείς με αίσθημα δικαίου και χωρίς προκαταλήψεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ