ΕΛΛΑΔΑ

Ποιες οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ερχόμενης Πέμπτης

Ποιες οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ερχόμενης Πέμπτης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ευρύ απεργιακό μέτωπο συγκροτείται ενόψει της γενικής κινητοποίησης της 3ης Δεκεμβρίου από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Αύριο, περίπου 4.500 πρακτορεία ΟΠΑΠ θα μείνουν κλειστά ενάντια στο μέτρο της επιβολής τέλους στα τυχερά παιχνίδια.

Παράλληλα, τη μετάθεση της πανελλαδικής απεργίας σε νοσοκομεία και κέντρα Υγείας, που είχε προκηρύξει για την Τετάρτη αποφάσισε κατά μία ημέρα, η Ομποσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ώστε να συμπέσει με την απεργία της Πέμπτης.

Ωστόσο, χωρίς αλλαγές παραμένει το πρόγραμμα κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και έτσι την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ για την Πέμπτη η Ομοσπονδία αποφάσισε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ.

Την ίδια ώρα, τη συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην απεργία οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ (τρόλεϊ, λεωφορεία) και την ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ), ενώ οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Λόγω της απεργίας των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο, θα ακυρωθούν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό, ενώ δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ