ΕΛΛΑΔΑ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Τα βιβλία των Θρησκευτικών να φέρουν τη σφραγίδα της Εκκλησίας

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Τα βιβλία των Θρησκευτικών να φέρουν τη σφραγίδα της Εκκλησίας
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Τη θέση ότι τα βιβλία των Θρησκευτικών πρέπει να φέρουν τη σφραγίδα της Εκκλησίας εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αναφερόμενος στο σχολικό μάθημα. Την ίδια ώρα, ο Αρχιεπίσκοπος άφησε αιχμές κατά της πολιτείας, λέγοντας ότι «μας παραβλέπει και βιάζεται».

Τόνισε δε, ότι τα νέα βιβλία κυκλοφορούν ήδη. Ο κ. Ιερώνυμος υπενθύμισε προς την ηγεσία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και του υπουργείου Παιδείας την πρόβλεψη του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος για την αρμοδιότητα της Συνόδου της Εκκλησίας να ελέγχει τα βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών ως προς το δογματικό τους περιεχόμενο κατά τη διάρκεια κοινής σύσκεψης της Ιεράς Συνόδου με τους καθηγητές των Θεολογικών Σχολών.

Η ιστοσελίδα εκκλησιαστικών θεμάτων romfea.gr, αναφέρει, επίσης, πως ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις διατάξεις του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας, σύμφωνα με τις οποίες «αυτό το κείμενο που θα διδαχθεί στο μάθημα των Θρησκευτικών πρέπει να φέρει τη σφραγίδα της Εκκλησίας ότι δεν είναι ανορθόδοξο και αντιχριστιανικό».

«Εμείς ως Εκκλησία, ως Ιερά Σύνοδος μολονότι μας επιτίθενται, μας πληγώνουν, μας καταλογίζουν ότι είμαστε αδιάφοροι κλπ, έχουμε υπομονή. Και περιμένουμε. Και θα περιμένουμε να δούμε αυτά τα τετράδια. Και θα συμβουλευτούμε τους καθηγητές πανεπιστημίου, τους θεολόγους ώστε η κρίσις μας να είναι αυτή που πρέπει να είναι. Και εκεί θα δούμε αν συμφωνούμε ή δεν συμφωνούμε για τα περαιτέρω» είπε ο Αρχιεπίσκοπος, και συμπλήρωσε: «Όμως ενώ εμείς έχουμε υπομονή σαν Σύνοδος, βλέπουμε από πλευράς πολιτείας βιασύνη. Γιατί ήδη κυκλοφορούν τα νέα τετράδια (βιβλία Θρησκευτικών) και γίνεται το μάθημα στα σχολεία. Αυτό πρέπει να πούμε ότι μας ανησυχεί λίγο».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ