Μπουτάρης: Εμείς θα κρατήσουμε το όνομα «Μακεδονία» στο αεροδρόμιο και στα ΚΤΕΛ;
Νέα παρέμβαση για το Σκοπιανό έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε την ανάγκη να βρεθεί πώς θα ονομάζονται οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας. Ακόμη, ζήτησε την υιοθέτηση ενός χρονοδιαγράμματος για την αλλαγή των σχολικών βιβλίων της πΓΔΜ που περιέχουν αλυτρωτικές αναφορές.
«Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο», είπε ο κ. Μπουτάρης και συνέχισε επισημαίνοντας πως και η Ελλάδα θα μπορούσε να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές.
«Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενος ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε», είπε ακόμη.
Μπάγερν - Παναθηναϊκός AKTOR 85-78: «Λύγισαν» οι πράσινοι στο Μόναχο
22:24
Ρωσία: Χιονοθύελλα σαρώνει τη χερσόνησο Καμτσάτκα - Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
22:24
Συζητήσαμε για τις ρωσικές επιθέσεις και τα ενεργειακά προβλήματα με τον Ζελένσκι, δήλωσε ο Ρούτε
22:15
Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 11.800.000 ευρώ
22:11