Τι λέει η ανακοίνωση του Λιμενικού για το περιστατικό με την τουρκική ακταιωρό
Τον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού Σώματος στο Αιγαίο επιβεβαιώνει μέσω ανακοίνωσής του το Λιμενικό Σώμα, που αναφέρει ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στις 23:40 στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Το λιμενικό αναφέρει ότι η τουρκική ακταιωρός πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς «κατά παράβαση των Διεθνών Κανόνων Αποφυγής Συγκρούσεων» και «προσέκρουσε στην πρυμναία αριστερή πλευρά του πλοίου» του Λιμενικού.
Την ίδια ώρα, επιβεβαιώνεται ότι το σκάφος υπέστη ζημιές ενώ υπογραμμίζεται ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Ολόκληρη η ανακοίνωση
Περί ώρα 23:40 χθες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς κατά παράβαση των Διεθνών Κανόνων Αποφυγής Συγκρούσεων και προσέκρουσε στην πρυμναία αριστερή πλευρά του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) “090” του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην περιοχή.
Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο Π.Α.Θ. Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. “090”, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος. Το εν λόγω Π.Α.Θ. αποκτήθηκε με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την επιτήρηση των θαλασσίων ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων.
NBA: Οι Nicks κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο του ΝΒΑ από το 1973 - Νίκη επί της Spurs με 94-90
09:51
Η επόμενη μέρα στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά: Οι συσχετισμοί και οι ισορροπίες
09:41
Island news: Tα πιο συναρπαστικά γευστικά, και όχι μόνο, καλοκαιρινά νέα από τα ελληνικά νησιά
09:30
Χαλκιδική: «Πολύ επιεικείς οι ποινές», λέει ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ
09:20