ΕΛΛΑΔΑ

Μπουτάρης: Απομονώθηκε μια φράση από σύνολο προβληματισμών

Μπουτάρης: Απομονώθηκε μια φράση από σύνολο προβληματισμών
Eurokinissi / MOTIONTEAM / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

Τα «μαζεύει» ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του για τα περί αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία».

«Απομονώθηκε μια φράση υπό ένα σύνολο προβληματισμών που εξέφρασα και αποδόθηκε παντελώς λανθασμένα. Κι αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς εάν δει ολόκληρη την ομιλία μου» τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης, και συμπλήρωσε:

«Δεν ζήτησα ούτε ζητώ την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου, ούτε για τίποτε άλλο που φέρει το όνομα Μακεδονία. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Τώρα για το Νίκος Γκάλης ρωτήθηκα και απάντησα για την περίπτωση που τεθεί τέτοιο ζήτημα. Είναι γνωστό ότι είμαι Αρειανός, εξάλλου δεν είναι κακό να τιμούμε τους θρύλους εν ζωή».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επέμεινε, όμως, ότι το «ζήτημα το έχουμε χάσει προ πολλού».

«Αυτό που είπα και δεν παίρνω πίσω είναι ότι στο ζήτημα αυτό έχουμε χάσει προ πολλού, αφού ήδη 140 κράτη έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας. Είμαι ο μόνος που έχει το θάρρος να λέει τα πράγματα με το όνομά τούς και όλοι οι εθνολαϊκιστές που σήμερα βγαίνουν και με κατηγορούν είναι αυτοί που ευθύνονται για την ήττα αυτή» επεσήμανε, και συνέχισε: «Ας το σκεφτούν αυτό όλοι όσοι συνήθισαν να λένε άλλα μέσα κι άλλα έξω φοβούμενοι το πολιτικό κόστος και την απώλεια της θέσης τους στο κοινοβούλιο. Και παρά τις συνέπειες που υφίσταται η χώρα συνεχίζουν να ομφαλοσκοπούν».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι αυτοί που επιμένουν να μη βρεθεί συμβιβαστική λύση βλάπτουν τα συμφέροντα της χώρας.

«Το κλίμα είναι σήμερα φορτισμένο και πρέπει να το αποφορτίστουμε» τόνισε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε: «Πρέπει να αφήσουμε τους διχασμούς και να δούμε νηφάλια την κατάσταση ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ