ΕΛΛΑΔΑ

Σαντορίνη: Καθίζηση στην προβλήτα επικίνδυνων φορτίων του λιμανιού

Σαντορίνη: Καθίζηση στην προβλήτα επικίνδυνων φορτίων του λιμανιού
Φωτογραφία αρχείου ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί από το Λιμεναρχείο Θήρας τμήμα της προβλήτας επικίνδυνων φορτίων στο λιμάνι Αθηνιού, της Σαντορίνης, μετά την καθίζηση που έπαθε την Κυριακή.

Όπως δήλωσε στο Cyclades Voice ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, Ηλίας Πελέκης, το πρόβλημα είχε ξεκινήσει στο συγκεκριμένο σημείο του προβλήτα στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου και επιδεινώθηκε με την τελευταία κακοκαιρία.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σαντορίνη, έθεσαν στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο δήμαρχος του νησιού Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ηλίας Πελέκης, και οι πρόεδροι των τοπικών παραγωγικών φορέων.

89002

Πηγή: Cyclades Voice

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου, Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός και Χρήστος Λαμπρίδης, καθώς και οι αρμόδιοι Υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ετέθη το ζήτημα της νέας ζημιάς που έπαθε από την κακοκαιρία η προβλήτα των επικίνδυνων φορτίων, για την αποκατάσταση της οποίας προτάθηκε να αναθέσει το Λιμενικό Ταμείο μια μικρή, γρήγορη μελέτη, ώστε να επισκευαστεί η καθίζηση, που διαπιστώθηκε, μετά από επιθεώρηση που έκανε δύτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ