ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: 30.000 καρναβαλιστές, άρματα και αστείρευτο κέφι

Πάτρα: 30.000 καρναβαλιστές, άρματα και αστείρευτο κέφι
EUROKINISSI

Ένα ξεχωριστό καρναβαλικό θέαμα, διάρκειας περίπου πέντε ωρών, προσέφεραν οι περίπου 30.000 καρναβαλιστές και τα εντυπωσιακά άρματα του δήμου, που πήραν σήμερα μέρος στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού.

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του πατρινού καρναβαλιού, τα μέλη των 138 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», κατάφεραν με το χορό, το τραγούδι, την χαρά, και το εκρηκτικό τους κέφι, να παρασύρουν στους ρυθμούς τους, τούς χιλιάδες θεατές της παρέλασης που είχαν κατακλύσει τα πεζοδρόμια της οδού Κορίνθου, αλλά και μεγάλο μέρος της πλατείας Γεωργίου.

Η παρέλαση ξεκίνησε με την δημοτική μουσική που παιάνιζε αποκριάτικους σκοπούς και καρναβαλικά τραγούδια. Αμέσως μετά έκανε την εμφάνισή του ο βασιλιάς καρνάβαλος.

Η μορφή του ήταν ένας άνεργος απελπισμένος, σχεδόν πνιγμένος στη θάλασσα της κρίσης, που τραβούσε τα μαλλιά του.

Στην συνέχεια παρήλασε το άρμα της βασίλισσας Όλγας Κατσάρας. Το άρμα ήταν ένας βάλτος με βατράχια και σαύρες που είχαν «βασιλικά» στέμματα και ένα λαχανί δέντρο με ανθρώπινη μορφή. Τα χρώματα ήταν γήινα, και είχε πλαισιωθεί και από φυσικά στοιχεία με λουλούδια και στοιχεία χλωρίδας, παραπέμποντας στην αναγέννηση, στην άνθηση της φύσης και στον ερχομό της 'Ανοιξης.

4377810


Πηγή: Eurokinissi

Η παρέλαση των αρμάτων, που είχαν κατασκευαστεί στο καρναβαλικό εργαστήριο του δήμου Πατρέων, ολοκληρώθηκε με τα άρματα του καρναβαλιού των παιδιών.


Πηγή βίντεο: patrastimes.gr

Αμέσως μετά, οι περίπου 30.000 καρναβαλιστές άρχισαν να κατακλύζουν το κέντρο της Πάτρας, μετατρέποντάς το σε ένα ποτάμι χρωμάτων, και χαρούμενων διαθέσεων, όπου κυριαρχούσαν το κέφι, η ζωντάνια και η αισιοδοξία.

Οι καλαίσθητες στολές, οι ευρηματικές κατασκευές, τα όμορφα καπέλα και τα σατιρικά άρματα, κέρδισαν το θαυμασμό και το χειροκρότημα των χιλιάδων θεατών.

Η μεγάλη παρέλαση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19:00 το βράδυ, με το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου έθιμο του σοκολατοπόλεμου. Οι πέντε σύλλογοι των σοκολατοριχτών ήταν εφοδιασμένοι με μεγάλες ποσότητες σοκολάτας και γλύκαναν τους θεατές με τις ρίψεις τους.

Η αυλαία του φετινού καρναβαλιού πέφτει στις 21:00 το βράδυ, με την καθιερωμένη τελετή λήξης στον μόλο της Αγίου Νικολάου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ