Ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Τύρναβο
Με το παραδοσιακό «μπουρανί» ολοκληρώθηκαν σήμερα, Δευτέρα, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Τύρναβο. Με το έθιμο αυτό οι Τυρναβίτες γιορτάζουν την γονιμότητα της γης και ευχαριστούν την φύση για τους καρπούς που προσφέρει.
Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, αρκετοί επισκέπτες, βρέθηκαν στο Τύρναβο για την αναβίωση του πασίγνωστου φαλλικού εθίμου, το οποίο έχει τις ρίζες του στην διονυσιακή λατρεία. Οι φωτιές άναψαν στη κεντρική πλατεία του Τυρνάβου με τους διοργανωτές των εκδηλώσεων να φτιάχνουν το «μπουρανί» δηλαδή την παραδοσιακή σούπα με ρύζι, σπανάκι και ξύδι.
Τα πειράγματα, οι άσεμνες χειρονομίες, αλλά και οι ξύλινοι και πήλινοι φαλλοί έδιναν τον τόνο στο σημερινό γλέντι, ενώ οι χοροί τα τραγούδια, το κρασί και τα τσίπουρα, ξεσήκωναν τους επισκέπτες, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Το Bridger Concept προαναγγέλλει ένα νέο μικρό SUV της Renault
09:16
«Λουκέτο» στα νοσοκομεία της χώρας λόγω 24ωρης πανελλαδική απεργίας των γιατρών - Στις 18 Μαρτίου
09:13
Explainer video: Πώς μπορεί η γεωθερμική ενέργεια να αντικαταστήσει το 42% της ηλεκτρικής στην Ε.Ε.
09:11
Ξεκίνησαν οι πρώτες ιρανικές επιθέσεις σε τράπεζες του Κόλπου - Ζημιές σε τράπεζα στο Ντουμπάι
09:08