Θεσσαλονίκη: Έρχονται τα πρώτα τρία «Δωμάτια Γειτονιάς»
Τρία "Δωμάτια της Γειτονιάς", εκεί όπου πολίτες της Θεσσαλονίκης θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται, να επιχειρούν, να δημιουργούν και να μαθαίνουν, αναμένεται να λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα στην πόλη από το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ).
Πρόκειται για "Δωμάτια" όπου οι πολίτες θα μπορούν να αναζητήσουν συμβουλή και βοήθεια, χώροι όπου θα είναι ευπρόσδεκτοι όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, οικογενειακής και οικονομικής κατάστασης. Θα είναι ένα δίκτυο που φιλοδοξεί να αξιοποιήσει το σύνολο του ανθρώπινου κεφαλαίου της πόλης προς όφελος των πολιτών της.
Στη Θεσσαλονίκη, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα λειτουργήσει σε τρεις χώρους, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ: στη Β' δημοτική κοινότητα σε ισόγειο κατάστημα στις 12όροφες επί της οδού Λαγκαδά, στη Γ' κοινότητα σε ισόγειο επί οδού Θεοφίλου 25 και στη Δ' δημοτική κοινότητα σε χώρος στις εγκαταστάσεις των πρώην στάβλων Παπάφη, επί της οδού Άνδρου, εφόσον λάβει το "πράσινο φως" από το προσεχές δημοτικό συμβούλιο.
Η διετής δράση του ΚΕΠΑ προς τον δήμο Θεσσαλονίκης, συνολικού προϋπολογισμού 330.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και αποτελεί μέρος της συνολικής του δέσμευσης προς τον κεντρικό δήμο ύψους 10 εκατ. ευρώ.
Βασιλική… διπλωματία:Το ταξίδι του Καρόλου στις ΗΠΑ, η επιχείρηση «γοητεία» και το μεγάλο στοίχημα
10:53
Οι ΗΠΑ εγκρίνουν την κάλυψη της δαπάνης για την υπεράσπιση Μαδούρο από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας
10:48
Σβήνουν οι ελπίδες για τερματισμό του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν - Σε αξιέξοδο οι συνομιλίες
10:43
Τραγωδία στο Αιτωλικό: Νεκρός 56χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
10:32