ΕΛΛΑΔΑ

Μετεγγραφές φοιτητών: Τι αλλαγές έρχονται

Μετεγγραφές φοιτητών: Τι αλλαγές έρχονται
EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τροπολογία στο νομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο πέρασε από τη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας, δίνει διευκρινήσεις για τις μετεγγραφές που αφορούν αδέλφια.

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει πως η Βουλή ψήφισε πως εάν συντρέχει απόλυτη οικονομική δυσχέρεια, τα αδέλφια θα μπορούν από κοινού, σύμφωνα με την ακόλουθη προτεραιότητα να μετεγγραφούν σε αντίστοιχο τμήμα:

  • Της περιφερειακής ενότητας, στην οποία οι γονείς διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας
  • Σε οποιαδήποτε άλλη περιφερειακή ενότητα, πλην της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης
  • Στην περιφερειακή ενότητα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Μόνο στην περίπτωση απόλυτης οικονομικής δυσχέρειας μπορεί να αιτηθεί μετεγγραφής και φοιτητής του οποίου ο αδελφός φοιτά και διαμένει στην περιφερειακή ενότητα στην οποία οι γονείς διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας. Τα οικονομικά κριτήρια για την εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης ορίζονται με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Τέλος, με προσθήκη της τελευταίας στιγμής, ο υπουργός δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές ΤΕΙ της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς (2017-2018), να μετεγγραφούν από την επόμενη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ