ΕΛΛΑΔΑ

Τα «έψαλε» ο Τόσκας στους στρατηγούς της ΓΑΔΑ

Τα «έψαλε» ο Τόσκας στους στρατηγούς της ΓΑΔΑ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την έντονη δυσαρέσκειά του για τα τελευταία περιστατικά, τόσο με την επίθεση στη Novartis όσο και με τις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας, εξέφρασε στους στρατηγούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας, ο οποίος αυτή την ώρα έχει στο γραφείο του τους υπεύθυνους στρατηγούς για την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορείς του CNN Greece, είπε ότι μπορεί η αστυνομία να έχει επιτυχίες, όμως δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από τα τελευταία περιστατικά. «Όποιος καβαλάει το άλογο, μπορεί και να πέσει κιόλας. Όμως τα επαναλαμβανόμενα λάθη ή η αδιαφορία πρέπει να ελέγχονται», είπε.

Μάλιστα, ο κ. Τόσκας αναγκάστηκε να δώσει και σαφείς επιχειρησιακές οδηγίες σε στελέχη της ΓΑΔΑ, όπως για παράδειγμα πως η αλλαγή της βάρδιας των περιπολικών θα πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παρουσιάζεται κενό. Ο υπουργός αναγκάστηκε να το πει αυτό προς απάντηση ορισμένων αστυνομικών που του προέβαλαν τις προηγούμενες ημέρες ως δικαιολογία, για την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Novartis, ότι δεν υπήρχε περιπολικό στο κτήριο της εταιρίας γιατί ήταν πάνω στην αλλαγή.

Το πρωί μαζί με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ πήγε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και μίλησε με τους αξιωματικούς για την επικαιροποίηση του σχεδίου που έχει να κάνει με την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας.

Και ενώ ο υπουργός είπε ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας, υπογράμμισε ότι πρέπει να αυξηθούν οι πεζές περιπολίες και να φύγουν οι αστυνομικοί από τα γραφεία για να τις ενισχύσουν. Όμως άκουσε απορημένος έναν στρατηγό της ΓΑΔΑ να του αναφέρει ότι τελικά μόλις 45 αστυνομικοί θα ενισχύουν τις περιπολίες για το κέντρο της Αθήνας, κάτι που ερχόταν σε ευθεία αντίθεση με τις εντολές του, για πολλούς περισσότερους αστυνομικούς στο δρόμο με στόχο την εμφανή αστυνόμευση.

Μετά απ’ αυτό ο υπουργός ζήτησε νέες εξηγήσεις και φυσικά να εκτελέσουν οι υπεύθυνοι της ΓΑΔΑ τις αρχικές εντολές του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ