ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας είχε μετατρέψει σε «κολαστήριο» για τα 5 ανήλικα παιδιά του σπίτι στον Άγιο Δημήτριο

Πατέρας είχε μετατρέψει σε «κολαστήριο» για τα 5 ανήλικα παιδιά του σπίτι στον Άγιο Δημήτριο
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μία απίστευτη υπόθεση κακοποίησης παιδιών εκτυλισσόταν στον Άγιο Δημήτριο τα τελευταία έξι χρόνια. Πατέρας κακοποιούσε και άφηνε νηστικά τα πέντε ανήλικα παιδιά του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η οικογένεια μετακόμισε στην περιοχή πριν από έξι χρόνια και ζούσε υπό άθλιες συνθήκες. Στην αρχή κατοικούσε σε ένα τροχόσπιτο και στη συνέχεια μετακόμισε σε μία μονοκατοικία.

Τα παιδιά (τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι), ηλικίας 9 έως 17 ετών, αναγκάζονταν από τον πατέρα να σκάβουν ένα χωράφι με γυμνά χέρια και να διαλογίζονται, χωρίς να λαμβάνουν αρκετή τροφή.

Τα παιδιά δεν είχαν φίλους στη γειτονιά, ούτε κάποιον να μιλήσουν για τα «βασανιστήρια» που βίωναν. Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πως ο πατέρας ήταν ένας αντικοινωνικός, κλειστός άνθρωπος και οι ίδιοι είχαν πολλές φορές προσφέρει – κρυφά – φαγητό και χρήματα στα παιδιά.

Το σπίτι δεν είχε θέρμανση και η οικογένεια ζεσταινόταν από τα ξύλα που μάζευαν οι ανήλικοι, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως πολλές φορές αναγκάζονταν να πίνουν νερό και να πλένονται από ένα πηγάδι.

Και τα πέντε παιδιά ήταν αβάπτιστα και είχαν αρχαιοελληνικά ονόματα, ενώ ο πατέρας φέρεται να τα ανάγκαζε να διαλογίζονται μαζί του, καθώς ανήκε σε μία θρησκεία παρόμοια με τη σαϊεντολογία.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν τα δύο μεγαλύτερα αγόρια αποφάσισαν να μιλήσουν στη διευθύντρια του σχολείου τους μετά από ένα ακόμη ένα επεισόδιο βίας. Συγκεκριμένα, όταν είπαν στον πατέρα τους ότι δεν θα ανεχθούν άλλο αυτή την κατάσταση και θα τον στείλουν στη φυλακή ,εκείνος τους απείλησε με μαχαίρι, λέγοντας τους πως θα σκοτώσει όλη την οικογένεια και στη συνέχεια θα αυτοκτονήσει.

Η διευθύντρια του σχολείου σοκαρισμένη από τις αποκαλύψεις κάλεσε τη κοινωνική υπηρεσία του δήμου και την αστυνομία. Ο πατέρας συνελήφθη και εισήχθη στην ψυχιατρική κλινική του Σισμανόγλειου νοσοκομείου.

Η μητέρα εξαφανίστηκε ώστε να γλιτώσει της σύλληψης, ενώ τα παιδιά έχουν μεταφερθεί στο Παίδων Αγία Σοφία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ