ΕΛΛΑΔΑ

Σχεδόν δύο τόνοι κάνναβης εντοπίστηκαν στο αλιευτικό στην Κρήτη

Σχεδόν δύο τόνοι κάνναβης εντοπίστηκαν στο αλιευτικό στην Κρήτη
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Σχεδόν δύο τόνους κατεργασμένης κάνναβης, οι οποίοι ήταν συσκευασμένοι σε πακέτα με τη μορφή πάστας «σοκολάτας», μετέφερε μέχρι ώρας το Λιμενικό Σώμα στο αλιευτικό σκάφος που ακινητοποιήθηκε 40 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας στην Κρήτη.

Το σκάφος που μετέφερε τις ναρκωτικές ουσίες βρισκόταν υπό παρακολούθηση από ειδική μονάδα του Λιμενικού, καθώς, αρχικώς, θεωρούνταν πως μετέφερε φορτίο εκρηκτικών και πυρομαχικών.

Πρόκειται για ρυμουλκό που ξεκίνησε από την Κύπρο ακολουθώντας το δρομολόγιο για λιμάνι της Ισπανίας.

Τα ξημερώματα, μετά και από εντολή που έλαβαν από το Αρχηγείο του Λιμενικού και πληροφορίες ότι τελικά το πλοίο μεταφέρει ναρκωτικά, ξεκίνησε η επιχείρηση καταδίωξης του ρυμουλκού - υπό την εποπτεία και συμμετοχή του Περιφερειακού Διοικητή Λιμενικού Κρήτης, κ. Αλεξανδράκη - το οποίο αφού ακινητοποιήθηκε από τους λιμενικούς και πραγματοποιήθηκε νηοψία, οδηγήθηκε σε όρμο της Ιεράπετρας.

Εκεί μονάδες του λιμενικού από Κάρπαθο και Κρήτη ξεκίνησαν τις έρευνες και με τη βοήθεια εκπαιδευμένου σκύλου οδηγήθηκαν στον εντοπισμό μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Κατά μήκος του καταστρώματος και σε ειδικές κρύπτες έχουν εντοπισθεί μέχρι αυτή την ώρα σχεδόν δύο τόνοι κατεργασμένης κάνναβης. Οι έρευνες εντός του πλοίου συνεχίζονται και κάθε πακέτο που εντοπίζεται αφού ανιχνευτεί το περιεχόμενό του ζυγίζεται ώστε να υπάρξει πλήρης καταγραφή του παράνομου φορτίου των ναρκωτικών.

Οι άνδρες του πληρώματος βρίσκονται στο Λιμεναρχείο μετά και τη σύλληψή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ