ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφικά ντοκουμέντα από το φορτίο κάνναβης του αλιευτικού στην Κρήτη

Φωτογραφικά ντοκουμέντα από το φορτίο κάνναβης του αλιευτικού στην Κρήτη
Λιμενικό Σώμα

Τουλάχιστον 1,3 τόνους κατεργασμένη κάνναβησε μορφής σοκολάτας, εντόπισαν, σύμφωνα με νέα ενημέρωση, οι λιμενικές Αρχές της χώρας στο αλιευτικό σκάφος, με πλήρωμα 4 υπηκόους Συρίας, που ακινητοποιήθηκε 60 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά της Κρήτης κοντά στην Ιεράπετρα. Το Λιμενικό, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό από την επιχείρησή του και τα όσα εντόπισε στο σκάφος.

Το πλοίο ακινητοποιήθηκε χθες τα ξημερώματα μετά από συντονισμένη επιχείρηση, Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού, όταν περιήλθαν πληροφορίες από την Υπηρεσία Γαλλικών Τελωνείων προς τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου, για ύπαρξη ύποπτου σκάφους που έπλεε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης, το οποίο ενδεχόμενα μετέφερε παράνομο φορτίο.

Το αλιευτικό που είχε αποπλεύσει από τη Λαττάκεια Συρίας με προορισμό πιθανότατα Ευρωπαϊκό λιμάνι, επιχείρησε να διαφύγει αυξάνοντας ταχύτητα χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Κατά δήλωση του πληρώματος ο σκοπός του πλοίου ήταν η διενέργεια αλιείας, χωρίς όμως να φέρεται επ' αυτού αλιευτικός εξοπλισμός, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Το σκάφος οδηγήθηκε συνοδεία των περιπολικών σκαφών του λιμενικού στην Ιεράπετρα της Κρήτης όπου με την συνδρομή επιχειρησιακών σκύλων Κ9 ερευνήθηκε. Να σημειωθεί πως ο γενικός διευθυντής των Γαλλικών Τελωνείων εξέφρασε προς το Λιμενικό Σώμα τα συγχαρητήρια του για την υποδειγματική συνεργασία και τις συνεχείς επιτυχίες.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, και ο υφυπουργός, Νεκτάριος Σαντορινιός, μόλις πληροφορήθηκαν την νέα μεγάλη επιτυχία του Λιμενικού στη δίωξη των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας εξέφρασαν τα συγχαρητήρια τους προς τον Αρχηγό του λιμενικού και το στελεχιακό δυναμικό που συμμετείχε στη επιχείρηση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας η εν λόγω επιχείρηση είναι αποτέλεσμα της αναβαθμισμένης επιχειρησιακής διαλειτουργικότητας του λιμενικού και πραγματοποιείται εν συνεχεία των τελευταίων δράσεων κατά τις οποίες έχει κατασχεθεί συνδυαστικά ποσότητα ναρκωτικών μεγαλύτερη των 14 τόνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ