ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση μιας εβδομάδας στο Mega - Μάχη για να μην πέσει «μαύρο»

Παράταση μιας εβδομάδας στο Mega - Μάχη για να μην πέσει «μαύρο»
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Επτά μέρες παράταση λειτουργίας εξασφάλισε το MEGA από το ΕΣΡ, αλλά ο κίνδυνος να πέσει «μαύρο» παραμένει υπαρκτός, καθώς η τελική απόφαση για το μέλλον του μέσου αναμένεται να ληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Το ΕΣΡ παρέλαβε το αίτημα του Δ.Σ. της «Τηλέτυπος Α.Ε.», ωστόσο επιφυλάχθηκε να απαντήσει και ζήτησε πρόσθετα στοιχεία, καλώντας τους νομικούς εκπροσώπους του τηλεοπτικού σταθμού να καταθέσουν αναλυτικό υπόμνημα μέσα σε επτά ημέρες.

Η πιθανότητα να γίνει δεκτό το αίτημα για μετάβαση σε ψυχαγωγικό-θεματικό κανάλι, ώστε να διεκδικήσει θεματική άδεια σε επόμενο χρόνο το MEGA, μοιάζει να είναι η μοναδική διέξοδος, αφού ο χρόνος κυλά ήδη αντίστροφα. Οι εργαζόμενοι βασίζουν τις ελπίδες τους στην κίνηση αιφνιδιασμού που έγινε χθες από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με στόχο την θεματική άδεια, αφού οι δύο άλλοι μέτοχοι - ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και μία εταιρεία που θεωρείται ότι συνδέεται με τον Ιβάν Σαββίδη - έχουν πρακτικά αποσύρει το ενδιαφέρον τους.

Στη συνεδρίαση του ΕΣΡ που έγινε νωρίτερα σήμερα, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του MEGA «Tηλέτυπος Α.Ε.» είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις, επειδή δεν προσήλθε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Η σχετική προκήρυξη του ΕΣΡ στην οποία βασίστηκε ο διαγωνισμός, προβλέπει ότι θα πέσει «μαύρο» ένα τρίμηνο μετά την έναρξη του διαγωνισμού, σε όποιο κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας δεν λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό. Με βάση διευκρινιστικές αποφάσεις του ΕΣΡ που ακολούθησαν, στην περίπτωση του MEGA το σενάριο του «μαύρου» μπορεί να αποτραπεί μόνο εφόσον το κανάλι διεκδικούσε την έβδομη άδεια (που έμεινε στα αζήτητα, αφού εμφανίστηκαν μόνο έξι διεκδικητές για επτά συνολικά άδειες πανελλαδικής εμβέλειας), ή στην περίπτωση που οι μέτοχοι του MEGA ζητούσαν να το μετατρέψουν σε θεματικό κανάλι, πολύ μικρότερου μεγέθους και με προσωπικό γύρω στα 50 άτομα - έναντι των 420 εργαζομένων που απασχολεί μέχρι σήμερα.

Χθες, μόλις 24 ώρες πριν από την συνεδρίαση του ΕΣΡ όπου αναμένεται να κριθεί το μέλλον του MEGA και υπό την απειλή να πέσει «μαύρο», παρενέβη η εταιρεία ALTER EGO του Βαγγέλη Μαρινάκη, δηλώνοντας επισήμως την πρόθεσή της να διεκδικήσει θεματική άδεια στον σχετικό διαγωνισμό, ο οποίος θα διεξαχθεί αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός που ήδη «τρέχει» για τις πανελλαδικές.

Ανακοίνωση των εργαζομένων - έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ