ΣΕΚΑΠ: Κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα για το πρόστιμο των 44 εκατ. ευρώ
Κέρδισε την πρώτη «μάχη» η καπνοβιομηχανία «ΣΕΚΑΠ», ιδιοκτησίας του επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη, καθώς το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής ανέστειλε τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης προστίμου ύψους 44 εκατομμυρίων ευρώ (με τις προσαυξήσεις) που είχε επιβληθεί στην εταιρεία για ενέργειες που φέρονται να έγιναν προ της εξαγοράς της από τον όμιλο Σαββίδη.
Με την υπ’ αριθμόν Ν22/ 2018 απόφασή του, το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση που είχε υποβάλει η εταιρία δια του συνηγόρου της, Αλέξανδρου Λυκουρέζου και ανέστειλε την εκτέλεση της ατομικής ειδοποίησης του τελωνείου Ξάνθης για την πληρωμή προστίμου ύψους 38 εκατ. ευρώ (έχει φτάσει στα 44 εκατ. ευρώ αν συνυπολογιστούν οι προσαυξήσεις), για υπόθεση του 2009, χρόνια πριν την εξαγορά της εταιρείας από τη «Donskoy Tabak» του ομίλου Σαββίδη το 2013.
Την αίτηση αναστολής είχαν στηρίξει και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, θεωρώντας πως ήταν ο μόνος τρόπος για να συνεχίσει τη λειτουργία της.
SPONSORED
Συνέδριο ΝΔ: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την νέα Πολιτική Επιτροπή
19:04
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με πρόεδρο Ν. Κορέας: Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες
18:58
Κινηματογραφική καταδίωξη στη Μεσσηνία: Άνδρας έκλεψε όχημα και συνελήφθη μετά από τροχαίο
18:47
Στο στόχαστρο του Ιράν υποθαλάσσια καλώδια του Ορμούζ - Πώς θα επηρέαζε από τράπεζες έως τηλεργασία
18:36