ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Όχημα κινούνταν ανάποδα στην εθνική για 40χλμ

Θεσσαλονίκη: Όχημα κινούνταν ανάποδα στην εθνική για 40χλμ
Φωτογραφία Αρχείου ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη, καθώς ένας ηλικιωμένος διάνυσε 40χλμ με το αυτοκίνητό του, κινούμενος στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανίων.

Η υπόθεση θυμίζει κατά πολύ το περιστατικό που έλαβε χώρα προ ημερών στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Ευτυχώς, σε αυτή την περίπτωση το όχημα ακινητοποιήθηκε, χωρίς να αναφερθεί κανένας τραυματισμός.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για 80χρονο, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι δεν αντιλήφθηκε ότι εκινείτο στο αντίθετο ρεύμα. Συνελήφθη αρχικά, αλλά λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, ενώ εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών.

Το περιστατικό άρχισε να εξελίσσεται γύρω στις 9.30 χθες το βράδυ από τον κόμβο Πορταριάς στη Χαλκιδική. Από το σημείο αυτό εισήλθε στην εθνική οδό, κινούμενος προς τη Θεσσαλονίκη από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην αστυνομία, η οποία διέκοψε την κίνηση των οχημάτων σε καίριους κόμβους, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κάποιου τροχαίου ατυχήματος.

Για αρκετή ώρα αστυνομικοί προσπαθούσαν να σταματήσουν τον ηλικιωμένο στους κόμβους από τους οποίους περνούσε, κάτι που επιτεύχθηκε τελικώς στο ύψος του «Χατζηφωτίου», όπου φαίνεται ότι έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε στο διαχωριστικό στηθαίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ