ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομική επιχείρηση σε τρεις καταλήψεις σε Εξάρχεια και Κουκάκι

Αστυνομική επιχείρηση σε τρεις καταλήψεις σε Εξάρχεια και Κουκάκι
EUROKINISSI

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 6:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση τριών κτιρίων, που τελούν υπό κατάληψη στα Εξάρχεια και στο Κουκάκι, με τις Αρχές να έχουν προχωρήσει σε δέκα προσαγωγές.

Όπως πρώτο αποκάλυψε το CNN Greece, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο κτίριο της κατάληψης Gare επί της οδού Καλλιδρομίου. Λίγη ώρα αργότερα εισέβαλαν σε κτίριο στην οδό Ζαΐμη 11, ένα δημόσιο κτίριο το οποίο είχαν καταλάβει αντιεξουσιαστές, ενώ πριν από λίγο μπήκαν και στο κτίριο της οδού Ματρώζου 45 στο Κουκάκι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο πρώτο κτίριο στο οποίο εισέβαλαν οι αστυνομικοί, δεν φαίνεται να έχουν εντοπίσει πολλά ευρήματα, όμως η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 45 κτίρια στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται υπό κατάληψη, κάποια από αυτά ανήκουν στο δημόσιο και άλλα σε ιδιώτες, με πολλά από αυτά να στεγάζουν παράτυπους μετανάστες και με τις Αρχές να εκφράζουν την ανησυχία τους για τα άτομα τα οποία βρίσκουν στέγη στις καταλήψεις αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ