ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη

Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Μόνιμες» και «σταθερές» θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση και «μαζικούς και μόνιμους διορισμούς» αναπληρωτών εκπαιδευτικών, σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε ειδική αγωγή, καθώς και άλλα θεσμικά αιτήματα, διατύπωσαν εκπαιδευτικοί, από τη Θεσσαλονίκη και από άλλους νομούς της Μακεδονίας, οι οποίοι συμμετείχαν στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στην κινητοποίηση πήραν μέρος -με κάλεσμα των συνδικαλιστικών ομοσπονδιών τους (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ), των σωματείων και των συλλόγων τους- δάσκαλοι, καθηγητές, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και σε ένδειξη συμπαράστασης, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία, συλλογικότητες, κ.ά.

Οι εκπαιδευτικοί έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Αριστοτέλους, επί της οδού Τσιμισκή, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το ΥΜΑΘ, όπου ανήρτησαν πανό στα κάγκελα της εξωτερικής περίφραξης, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ