ΕΛΛΑΔΑ

Παραδόθηκε ο δράστης της ανθρωποκτονίας αστέγου στον Πειραιά

Παραδόθηκε ο δράστης της ανθρωποκτονίας αστέγου στον Πειραιά
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο ληστής των σημειωμάτων που το 2009 είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος σε Αθήνα και Λάρισα είναι ο δράστης ανθρωποκτονίας άστεγου στον Πειραιά τα ξημερώματα.

Όπως είπε στους αστυνομικούς όταν παραδόθηκε και ο ίδιος αλλά και το θύμα έβρισκαν συχνά καταφύγιο στην πλατεία που υπάρχει στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας και οι διαπληκτισμοί τους ήταν καθημερινοί. Χθες, τσακώθηκαν μία φορά ακόμη και ο δράστης άρχισε να χτυπά το θύμα στο κεφάλι μέχρι που τον άφησε νεκρό στα σκαλοπάτια της εκκλησίας.

«Το θύμα ήταν ο καουμπόης της περιοχής. Όλους εμάς τους άστεγους μας εκμεταλλευόταν και αρκετά συχνά μας ξυλοκοπούσε» είπες στους αστυνομικούς σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece ο δράστης.

Και συνέχισε: «Αρκετά συχνά τσακωνόμασταν για ναρκωτικά ενώ προχθές μου άρπαξε από τα χέρια το κινητό μου και με απειλούσε ότι ήθελε να του δώσω κι ένα ακόμα κινητό που είχα μαζί μου».

Ο δράστης έχει μεταφερθεί στη γενική αστυνομική διεύθυνση Αττικής και εκεί διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τον ληστή που το 2009 πήγαινε με απειλητικά σημειώματα στους ταμίες των υποκαταστημάτων και άρπαζε όσα χρήματα υπήρχαν και εξαφανιζόταν. Μάλιστα, πολλές από τις τράπεζες που είχε χτυπήσει ήταν στον Πειραιά και είχε συλληφθεί στη Λάρισα λίγα λεπτά αφού είχε κάνει ληστεία.

Οι αστυνομικοί κάνουν έρευνες και σε σπίτι στο Κερατσίνι στο οποίο κατά καιρούς διέμενε ο δράστης της ανθρωποκτονίας.

Να σημειωθεί πως χθες, Σάββατο, είχε εντοπιστεί η σορός του αστέγου μπροστά στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στον Πειραιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ