ΕΛΛΑΔΑ

Τους απαγόρευσαν την είσοδο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με… εντολή του Τούρκου πρόξενου

Τους απαγόρευσαν την είσοδο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με… εντολή του Τούρκου πρόξενου
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Άνδρες της ελληνικής αστυνομίας προχώρησαν σε διεξοδική έρευνα τεσσάρων ατόμων και τελικώς δεν τους επέτρεψαν την είσοδο, χωρίς να αιτιολογήσουν την κίνηση τους. Οι ενέργειες έγιναν με απόφαση του  επικεφαλής του Τουρκικού προξενείου, ο οποίος προήδρευε της παράστασης του Μεγάρου.  

Όπως καταγγέλλουν στο alterthess.gr τρία από τα άτομα που τους δεν επιτράπηκε να μπουν στο Μέγαρο, είχαν δώσει ραντεβού με έναν φίλο τους, πολιτικό πρόσφυγα από την Τουρκία ο οποίος έχει λάβει άσυλο από την Ελλάδα, στο προαύλιο του χώρου ώστε να παρακολουθήσουν όλοι μαζί την παράσταση «Περιστρεφόμενοι Δερβίσηδες».

Όταν προσπάθησαν να μπουν στο Μέγαρο, αστυνομικοί – με πολιτικά και ένστολοι – τους ζήτησαν να ελέγξουν τις προσκλήσεις τους. Όταν είδαν ότι είχαν πράγματι προσκλήσεις τότε ζήτησαν να κάνουν τον τυπικό έλεγχο στις τσάντες τους – κάτι που δεν έγινε με άλλους προσκεκλημένους.

Παρότι διαπιστώθηκε ότι δεν συνέτρεχε κανένας λόγος ανησυχίας οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τα τέσσερα άτομα πως δεν μπορεί να επιτραπεί η είσοδός τους αν δεν λάβουν άδεια από τον Τούρκο πρόξενο.

«Ήταν εντυπωσιακή η στάση της αστυνομίας, η οποία μας απαγόρευε την είσοδο χωρίς κάποια αιτιολογία. Η ειρωνεία τους δεν σταμάτησε παρά μόνο τη στιγμή που αποχωρήσαμε», αναφέρουν οι καταγγέλλοντες τονίζοντας πως ύστερα από περίπου μισή ώρα ελέγχου έχασαν την υπομονή τους, έσκισαν τις προσκλήσεις τους και αποχώρησαν.

Στη συνέχεια ενημέρωσαν τη διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, που όπως τους απάντησε πως ο χώρος φιλοξενούσε παράσταση υπό την αιγίδα του Τουρκικού Προξενείου.

Φαίνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ίδιας πηγής, πως αστυνομικοί γνώριζαν τον Τούρκο πρόσφυγα από την πολιτική του δράση και γι’ αυτό αποφάσισαν τον έλεγχο και αφού ενημέρωσαν Τούρκο πρόξενο, αυτός έδωσε εντολή να μην επιτραπεί στον ίδιο και στην παρέα του η είσοδος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ