ΕΛΛΑΔΑ

Με καταθέσεις μαρτύρων ξεκίνησε η δίκη της Ηριάννας - Τι είπαν οι γονείς της

Με καταθέσεις μαρτύρων ξεκίνησε η δίκη της Ηριάννας - Τι είπαν οι γονείς της
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Παρουσία δεκάδων αλληλέγγυων και ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ακόμη και ανδρών της αντιτρομοκρατικής άρχισε ενώπιον των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη της Ηριάννας και του Περικλή, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς και για οπλοκατοχή.

Οι δύο νεαροί βρέθηκαν κατηγορούμενοι μετά το δείγμα γενετικού υλικού DΝΑ που βρέθηκε σε γεμιστήρα όπλου, τα οποία εντοπίστηκαν μαζί με σφαίρες στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. "Ένα δείγμα DNA ούτε καταδικάζει ούτε αθωώνει . Από μόνο του δεν αρκεί" ήταν πάντως το σχόλιο του προέδρου της έδρας του δικαστηρίου.

Οι γονείς των δύο νεαρών κατηγορουμένων, καταθέτοντας περιέγραψαν τη μεγάλη ανατροπή στη ζωή των παιδιών τους, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι δεν έχουν καμία σχέση με όσα τους αποδίδονται.

«Όταν πήγα στη ΓΑΔΑ και τον βρήκα τού είπα: Κοίταξε με στα μάτια και πες μου τι έγινε» είπε ο πατέρας του Περικλή, υποστηρίζοντας ότι ο γιος του αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή του στην οργάνωση ΣΠΦ. «Το παιδί μου σέβεται την ανθρώπινη ζωή. Δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο» είπε η μητέρα του, υποστηρίζοντας ότι αμέσως μόλις συνελήφθη ο φίλος του Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (σ.σ ο οποίος αθωώθηκε) ο ίδιος πήγε στον ανακριτή δηλώνοντας ότι θέλει να καταθέσει υπέρ του.

«Τι να πω για τους στόχους και τα όνειρα της Ηριάννας; Ήθελε να σπουδάσει, τέλειωσε το μεταπτυχιακό της και πήγαινε για το διδακτορικό. Ήταν σοκ για μας και άδικο για την ίδια. Βοηθούσε τους πάντες. Δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει σχέση με όσα την κατηγορούν».

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και ο σύζυγος της Ηριάννας, ο οποίος χαρακτήρισε αδιανόητο να βρίσκεται κατηγορούμενη η Ηριάννα για κάτι που ο ίδιος έχει αθωωθεί.

«Στο σπίτι μου δεν βρέθηκε ποτέ τίποτα που να μας συνδέει με την οργάνωση. Οδηγήθηκα σε μία δίκη που κράτησε δύο χρόνια, και εξευτέλισε τη δικογραφία. Ο εφέτης ανακριτής είχε το θάρρος να μην προφυλακίσει, ούτε την Ηριάννα ούτε τον Περικλή και τους προστάτευσε μάλιστα αφού δεν δημοσιοποίησε τα στοιχεία τους. Εγώ αθωώθηκα. Δεν προέκυψε ποινικό ενδιαφέρον στις φιλικές σχέσεις μου με δύο εκ των κατηγορουμένων από τους Πυρήνες της Φωτιάς, και τώρα ερχόμαστε να ακούσουμε ότι μέλος της οργάνωσης είναι η Ηριάννα».

Εντύπωση προκάλεσε πάντως και η κατάθεση αστυνομικού Μπου υποστήριξε ότι τα όπλα που εντοπίστηκαν μαζί με σφαίρες στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου ήταν δέκα ημέρες στην ασφάλεια χωρίς επιτήρηση, ενώ δεν του ζητήθηκε ποτέ δείγμα DNA, εάν και είχε έρθει σε επαφή με τα όπλα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Μάιου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ