ΕΛΛΑΔΑ

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη δράση του 63χρονου που κακοποιούσε ανήλικα

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη δράση του 63χρονου που κακοποιούσε ανήλικα
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Ήξερα ότι κάποτε θα συλληφθώ, όμως δεν μπορούσα να σταματήσω», φέρεται να είπε ο 63χρονος ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και είχε στη διάθεσή του χιλιάδες αρχεία υλικού παιδικής πορνογραφίας, δικής του παραγωγής.

Ο τρόπος δράσης του 63χρονου και ο αριθμός των θυμάτων, που δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί καθώς οι καταγγελίες εναντίον του ολοένα και πληθαίνουν, συγκλονίζει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες δελέαζε νεαρά παιδιά, κυρίως αγόρια, με μερικά χρήματα και τα οδηγούσε σπίτι του, όπου τα κακοποιούσε. Μάλιστα φρόντιζε να βιντεοσκοπεί όλες τις επιθέσεις του και το υλικό είναι στα χέρια της αστυνομίας, που ακόμη προσπαθεί να ταυτοποιήσει τα θύματα.

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Αρχές από το σπίτι του, φαίνεται πως ξεκίνησε τη δράση του από το 1995 με θύμα ένα αγόρι 10 χρόνων, τότε. Μέχρι σήμερα έχουν ταυτοποιηθεί 20 ανήλικα θύματα.

Η δράση του, σύμφωνα με τον ογκοδέστατο φάκελο που σχηματίστηκε, δεν περιοριζόταν στα βίντεο από τις σεξουαλικές κακοποιήσεις του, αλλά είχε ακόμη και φωτογραφίες και βίντεο από βρέφη, που τραβούσε σε παραλίες.

Στο κινητό τηλέφωνο του 63χρονου βρέθηκαν οικονομικά εμβάσματα από το εξωτερικό και οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πουλούσε τα βίντεό του σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου ανηλίκων.

Μετά την απολογία του στον ανακριτή Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε η προφυλάκισή του και μεταφέρθηκε στις φυλακές Γρεβενών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ