ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στοιχεία για τα δύο άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί για την επίθεση στη «Φαβέλα» στον Πειραιά

Νέα στοιχεία για τα δύο άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί για την επίθεση στη «Φαβέλα» στον Πειραιά
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δυο φορές, από επεισόδια χρυσαυγιτών, είχε προσαχθεί ο 26χρονος του οποίου το δακτυλικό αποτύπωμα ταυτοποιήθηκε σε αντικείμενα που άφησαν πίσω τους τα άτομα που αποτελούσαν την ομάδα των ακροδεξιών, οι οποίοι επιτέθηκαν στο ελεύθερο κοινωνικό στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά, όπου τραυματίστηκαν πέντε άτομα, ανάμεσά τους και η δικηγόρος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα. 

Όπως είχε αποκαλύψει το CNN Greece, πρόκειται για το δεύτερο άτομο που ταυτοποιείται, καθώς η έρευνα της κρατικής ασφάλειας προχωρά αθόρυβα, αλλά με γρήγορους ρυθμούς. Ο 26χρονος προσήχθη την πρώτη φορά το 2013 μετά από επεισόδια στον Πειραιά σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, ενώ τη δεύτερη φορά που προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ήταν το 2017 μετά από επεισόδια που είχαν ξεκινήσει έξω από το Εφετείο, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε γυναίκα δικηγόρο μέσα σε λεωφορείο, την οποία μάλιστα και τραυμάτισαν.

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν νεαρούς και λίγο πριν φτάσουν στη Μεσογείων τους σταμάτησαν και τους προσήγαγαν. Πήραν τα στοιχεία τους και τους άφησαν ελεύθερους καθώς δεν μπόρεσαν να βρεθούν στοιχεία για την επίθεση που είχε γίνει λίγο νωρίτερα στο λεωφορείο.

Η ομάδα των ακροδεξιών εξτρεμιστών επιτέθηκε στο κοινωνικό στέκι στις 25 Φεβρουαρίου λίγο μετά τις 7 το απόγευμα. Κρατούσαν, σύμφωνα με τους τραυματίες μάρτυρες, λοστούς και ξύλα και άρχισαν να χτυπούν τα άτομα και να προκαλούν ζημιές στο χώρο. Φορούσαν κράνη, όμως κάποιοι είχαν αφήσει ανοιχτό το μπροστινό μέρος.

Πάντως στελέχη της Κατεχάκη εξέφραζαν την αισιοδοξία τους ότι η έρευνα προχωρά αρκετά καλά και με γοργούς ρυθμούς και δεν αποκλείεται να βρεθούν στοιχεία και για τα υπόλοιπα άτομα που πήραν μέρος στην δολοφονική επίθεση.

Λίγες ημέρες μετά την επίθεση είχε αναγνωριστεί από τραυματία ένα ακόμη άτομο το οποίο αν και φορούσε κράνος, είχε αφήσει ανοιχτό το μπροστινό μέρος, καθώς οι δράστες φώναζαν και συνθήματα όσο κατέστρεφαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και τραυμάτιζαν όσους ήταν εκείνη την ώρα στο χώρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ