ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση από Καμμένο και ΓΕΣ για το περιστατικό με την κακοποίηση σκύλου από οπλίτες

Παρέμβαση από Καμμένο και ΓΕΣ για το περιστατικό με την κακοποίηση σκύλου από οπλίτες
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την παρέμβαση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του Γενικού Επιτελείου Στρατού προκάλεσε βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το πρωί της Κυριακής και στο οποίο εμφανίζονται δύο οπλίτες να βασανίζουν ένα σκύλο.

Ειδικότερα, ο Πάνος Καμμένος ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.

Στην ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε αναφέρει σχετικά με την υπόθεση: «Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοινώνεται με αφορμή βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει οπλίτες να κακομεταχειρίζονται σκύλο, ότι το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη».

Ο χρόνος και η τοποθεσία της λήψης του βίντεο δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο σύμφωνα με την ιστοσελίδα που δημοσίευσε το απόσπασμα, το περιστατικό, κατά πληροφορίες, συνέβη πριν από 4 μήνες σε στρατόπεδο των Γιαννιτσών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ