ΕΛΛΑΔΑ

«Απαγορευμένη πόλη» η Αθήνα για τον Ολάντ

«Απαγορευμένη πόλη» η Αθήνα για τον Ολάντ
EPA/ANTON BRINK

«Απαγορευμένη πόλη» θα μοιάζει η Αθήνα κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του Γάλλου Πρόεδρου Φρανσουά Ολάντ, καθώς τα μέτρα ασφαλείας θα είναι όσων είχαν εφαρμοστεί και στην έλευση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

Σε ευρεία σύσκεψη (19/10) στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., εκπονήθηκε ο σχεδιασμός μέτρων ασφαλείας κατά την άφιξη, κίνηση και διαμονή του Γάλλου προέδρου, ο οποίος θα συνοδεύεται από πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο, επιχειρηματίες, αλλά και ανθρώπους του Πολιτισμού.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Ολάντ φτάνει τη χώρα μας το μεσημέρι της Πέμπτης (22/10), θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να δειπνήσει με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο με δρακόντεια μέτρα για τη διαδρομή, καθώς έχει αποφασιστεί η διακοπή κυκλοφορίας και κίνησης οχημάτων και των πολιτών, τουλάχιστον στο κέντρο, για τις οποίες θα υπάρξουν αναλυτικές Αστυνομικές ανακοινώσεις για τις μετακίνηση των Αθηναίων.

Έχει προβλεφθεί σε σημεία της διαδρομής να υπάρχουν ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ, ενώ θα έχουν απομακρυνθεί όλα τα οχήματα τα οποία θα είναι σταθμευμένα κατά μήκος των οδών που θα διέλθει η αυτοκινητοπομπή. Από αέρος θα εποπτεύουν τις μετακινήσεις θα ακολουθούν τα δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ., στο ενδεχόμενο εντοπισμού ύποπτων κινήσεων. Ενώ στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Κρατικής Ασφάλειας θα βρίσκονται "ακουστικές επαφές" με ένα ευρύ «πληροφοριακό δίχτυ», για την αποτροπή τρομοκρατικών, ακτιβιστικών ενεργειών και καταλήψεων δημοσίων κτιρίων.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα διανυκτερεύσει σε κεντρικό ξενοδοχείο και την Παρασκευή (23/10) θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιήσει ομιλία στη Βουλή. Αποκλεισμοί κυκλοφορίας θα υπάρξουν και στο εσωτερικό της Βουλής, για εργαζόμενους και δημοσιογράφους, κατά την παραμονή του Φρ. Ολάντ στο κτήριο καθώς Θα απαγορευθεί επίσης και η χρήση κινητών τηλεφώνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ