Ένταση στο κέντρο της Αθήνας - Συγκρούσεις διαδηλωτών με δυνάμεις των ΜΑΤ
Ένταση επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, καθώς ομάδα διαδηλωτών συγκρούστηκε με αστυνομικές δυνάμεις, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μερίδα των διαδηλωτών κατευθύνθηκε εναντίον των δυνάμεων της αστυνομίας που βρίσκονται μπροστά από τις δυο κλούβες, με τις οποίες έχει αποκλειστεί η Ηρώδου Αττικού, και πέταξαν κομμάτια από μάρμαρο και νεράτζια.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απομάκρυναν κάνοντας χρήση χημικών.
Σημειώνεται πως εκατοντάδες δάσκαλοι, καθηγητές και φοιτητές, πραγματοποίησαν πορεία προς το Μαξίμου, ζητώντας διορισμούς μόνιμων στην εκπαίδευση και εξίσωση των εργασιακών διακαιωμάτων μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών.
Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκε προς το κέντρο, με τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, να έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
To πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:00 και οι διαδηλωτές αποχώρησαν σταδιακά από την συμβολή των οδών Ηρώδου του Αττικού και Βασιλίσσης Σοφίας, όπου είχαν συγκεντρωθεί μετά το τέλος της πορείας τους.
Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας άνοιξαν και δόθηκαν στην κυκλοφορία.
Bank of America: Τρεις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed έως το τέλος του 2026 - Οι νέες προβλέψεις
14:10
Μαρινάκης για Τσίπρα: Ήταν ο πρωθυπουργός που ήρε την προστασία της πρώτης κατοικίας
14:10
Πανελλήνιες 2026: Οι επιδόσεις των υποψηφίων - Πόσοι έγραψαν κάτω από τη βάση
14:04
Φωτιά σε δασική έκταση στα Γρεβενά - Επιχειρεί και ένα ελικόπτερο
13:44