ΕΛΛΑΔΑ

Τη Μ. Τετάρτη η απολογία του 58χρονου που κρατούσε ομήρους τα ξαδέρφια του

Τη Μ. Τετάρτη η απολογία του 58χρονου που κρατούσε ομήρους τα ξαδέρφια του
EUROKINISSI/ ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Προθεσμία για να απολογηθεί την Μ. Τετάρτη ενώπιον της Α' τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης έλαβε ο 58χρονος δημοτικός υπάλληλος, που κατηγορείται ότι επί οκτώ μήνες κρατούσε «φυλακισμένα», στο σπίτι του στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, τα δύο ξαδέλφια του, μία 48χρονη κι έναν 47χρονο, από τα οποία αποσπούσε εκβιαστικά χρήματα.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για αρπαγή, εκβίαση και παράνομη οπλοφορία, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται η κόρη του 58χρονου, η οποία εκτιμάται ότι βρίσκεται στο εξωτερικό για σπουδές, όπως επίσης μία νεαρή Ρωσίδα, η οποία φέρεται να επέστρεψε στη πατρίδα της.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο βασικός κατηγορούμενος κρατούσε δεμένα τα δύο αδέλφια και μετέβαινε συχνά με τον 47χρονο σε τραπεζικά υποκαταστήματα, υποχρεώνοντάς τον να του μεταβιβάζει χρηματικά ποσά, το συνολικό ύψος των οποίων, το διάστημα της «κράτησης», φαίνεται να ξεπερνάει τις 80 χιλιάδες ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο 47χρονος κατάφερε να λυθεί και να ενημερώσει την Αστυνομία. Τα δύο θύματα επέστρεψαν στο σπίτι τους στις Σέρρες, απ' όπου κατάγονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ