ΕΛΛΑΔΑ

Έκκληση για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Έκκληση για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας
EUROKINISSIΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, Θεόδωρος, στο πλαίσιο της ακολουθίας της Μ. Τρίτης απηύθυνε έκκληση για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν φυλακισμένοι στην Τουρκία.

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής μίλησε για την ανάγκη να βρεθεί άμεσα μία λύση στο σημαντικό αυτό πρόβλημα:

«Ισχυροί της γης, ακούστε απόψε την παράκλησή μας, τη φωνή μας, για αυτά τα δύο παιδιά, τους Έλληνες στρατιώτες… Δείξτε σπλάγχνα οικτιρμών. Αφήστε τα, όπως τόσοι χιλιάδες Χριστιανοί θα πάρουν μία λαμπάδα για να γιορτάσουν το Πάσχα, με τις οικογένειες, με τους δικούς τους, φτωχά ή πλούσια, αλλά να είναι ελεύθεροι για να λατρέψουν τον Θεό...» είπε ο Πατριάρχης ζητώντας από τους παρευρισκόμενους να προσευχηθούν υπέρ των δύο στρατιωτικών.

«Υψώνουμε τη φωνή μας ως Ορθόδοξο Ελληνικό Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και παρακαλούμε όλους αυτούς που μπορούν να βοηθήσουν για αυτήν την επίλυση του τόσο σοβαρού προβλήματος. Και ελπίζουμε ότι θα ακουστεί η φωνή μας σε αυτές τις προσπάθειες που κάνει η αγαπημένη μας πατρίδα, η Ελλάδα...» συμπλήρωσε ο Προκαθήμενος, παρουσία του γενικού πρόξενου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια, Εμμανουήλ Κακαβελάκη.

Ο Πατριάρχης Αλεξαναδρείας, Θεόδωρος, κατέληξε: «Η ευλογία του Κυρίου μας, τώρα που είμαστε στην Εβδομάδα των Παθών, να είναι πάντα κοντά μας, στους ξενιτεμένους, στους Απόδημους, στους φτωχούς, στους ξεριζωμένους… Αλλά, κυρίως, στα δυο μας παιδιά… Κουράγιο, παιδιά μου!... Είμαστε όλοι κοντά σας… Είμαστε από τη φωνή της ξενιτιάς από μακριά. Αλλά, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρεθείτε στο σπίτι σας, στα χώματα τα ορθόδοξα, τα ευλογημένα, τα ελληνικά…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ