ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2018: Σταδιακή αύξηση των επισκεπτών στην Κρήτη

Πάσχα 2018: Σταδιακή αύξηση των επισκεπτών στην Κρήτη
Pixabay

Σημείο αναφοράς για τις ημέρες των εορτών του Πάσχα είναι και φέτος η Κρήτη που αποτελεί σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, προορισμό τριημέρου, κυρίως Ελλήνων επισκεπτών.

Η συγκεκριμένη περίοδος αποτελεί και την τελική πρόβα εν όψει της τουριστικής κίνησης του καλοκαιριού για το νησί, που αναμένεται να εξελιχθεί από τα τέλη Απριλίου έως και τον Νοέμβριο.

Η κίνηση επισκεπτών προς την Κρήτη αυξάνεται σταδιακά με τον κύριο όγκο των επισκεπτών να αναμένεται αύριο Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο όπως παραδοσιακά συμβαίνει κάθε χρόνο αυτή την περίοδο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Δυτικής Κρήτης Αντώνης Γελασάκης «και φέτος εκτιμάται ότι θα επισκεφθούν την περιοχή μας πολλοί επισκέπτες. Η συγκεκριμένη περίοδος ανήκει στον εσωτερικό τουρισμό και παραδοσιακά υπάρχουν κρατήσεις ακόμα και της τελευταίας στιγμής. Από τα διαθέσιμα στοιχεία εκτιμάμε ότι οι πληρότητες σε αεροπλάνα και πλοία κυρίως τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή θα αγγίξουν το 100%».

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών από την Μεγάλη Τετάρτη η ΑΝΕΚ δρομολόγησε στην γραμμή Πειραιάς – Σούδα το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που έχει μεγάλη μεταφορική ικανότητα επιβατών και οχημάτων.

Παράλληλα για τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη έχει προγραμματίσει και ημερήσια δρομολόγια. Η κίνηση στα Χανιά ενισχύεται και από τις πρώτες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.

Τη Μεγάλη Τρίτη κατέπλευσε στη Σούδα «MEIN SCHIFF 1» ενώ την ημέρα του Πάσχα, είναι προγραμματισμένη η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου «OCEANA». Με τις δυο αυτές αφίξεις κρουαζιερόπλοιων υπολογίζεται ότι η πρώτη εβδομάδα των φετινών αφίξεων θα έχει πάνω από 5.000 επισκέπτες κρουαζιέρας.

Τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα που βρίσκονται μέσα στην πόλη των Χανίων παρουσιάζουν ζήτηση και όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μανώλης Γιαννούλης «ο κόσμος που κινείται είναι οι παραδοσιακοί επισκέπτες που προέρχονται κυρίως από τις άλλες περιοχές της Κρήτης».

Ωστόσο σύμφωνα με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παλιά πόλη για τα καταλύματα της περιοχής υπάρχει αυξημένη ζήτηση που ήδη καταγράφηκε από την προηγούμενη εβδομάδα λόγω και του Πάσχα των καθολικών.

Στην περιοχή του Ρεθύμνου σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Μανώλη Τσακαλάκη τα περισσότερα ξενοδοχεία θα ανοίξουν από τις 25 Απριλίου.

«Για το Ελληνικό Πάσχα υπάρχουν ανοικτά ξενοδοχεία στην πόλη αλλά και έξω από αυτή. Εκτιμάμε χωρίς να υπάρχει ακριβής εικόνα για τις πληρότητες ότι η κίνηση την περίοδο Πάσχα θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία του παγκρήτιου συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων σε όλο το νησί αυξημένη είναι η ζήτηση κυρίως σε τριήμερα «πακέτα» που προσφέρουν ξενοδοχειακές μονάδες για τις οποίες υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες κλίνες, ενώ ένας σημαντικός αριθμός των επισκεπτών του Πάσχα φιλοξενείται σε σπίτια συγγενικών προσώπων και φίλων.

Και στο Ηράκλειο κυριαρχεί ο εσωτερικός τουρισμός με τις πληρότητες στα δρομολόγια πλοίων και αεροσκαφών κυρίως από την Μεγάλη Πέμπτη να είναι πολύ υψηλές.

Η πόλη και η περιοχή της Χερσονήσου προσελκύουν την περίοδο του Πάσχα τον μεγαλύτερο όγκο των επισκεπτών.

Στην περιοχή του Λασιθίου τη μεγαλύτερη ζήτηση παρουσιάζουν η πόλη του Αγίου Νικολάου και η περιοχή της Ελούντας με τον εσωτερικό τουρισμό να κυριαρχεί ενώ δεν είναι λίγοι και οι επισκέπτες από τη Δυτική Κρήτη που επιλέγουν το Λασίθι για την περίοδο του Πάσχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ