Ανακοίνωση του ΥΠΕΝ για τη διαιτησία με την «Ελληνικός Χρυσός»
Σεβόμενο την απόφαση του δικαστηρίου, το Δημόσιο και συγκεκριμένα το ΥΠΕΝ υποχρεούνται να διασφαλίσουν ότι τελικά θα παραχθεί καθαρός χρυσός, τηρώντας απαρέγκλιτα τρία κριτήρια: α) τους περιορισμούς που επιβάλει η ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία, β) συγκεκριμένες δεσμεύσεις υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, ώστε να μεγιστοποιείται η εγχώρια προστιθέμενη αξία και γ) τη διαμόρφωση της ευρύτερης δυνατής κοινωνικής συναίνεσης.
Αυτά επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου σε σχέση με την επένδυση της Eldorado Gold στη Χαλκιδική. Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ οι διαιτητές, αναγνώρισαν ομόφωνα ότι:
- Η εκμετάλλευση περιλαμβάνει ως αναπόσπαστο κομμάτι την κατασκευή εργοστασίου για την παραγωγή καθαρού χρυσού.
- Η μη παραγωγή καθαρού χρυσού αποτελεί παραβίαση της Σύμβασης.
Επιπλέον, η πλειοψηφία των δικαστών αποφάσισε ότι οι μέχρι τώρα παραλείψεις από την πλευρά της Eldorado Gold δεν αποτελούν επαρκείς ενδείξεις για τη στοιχειοθέτηση παραβίασης της Σύμβασης.
ΔΕΗ Αυτές είναι οι χρεώσεις Οκτωβρίου για το μπλε και πράσινο τιμολόγιο
03:00
Δακτύλιος: Πώς μπορούν να εκδώσουν την κάρτα εισόδου οι πολίτες - Ημερομηνίες και ώρες εφαρμογής του
02:00
Τι αλλάζει στην διαπραγμάτευση servicers και οφειλετών: Τα πρόστιμα και το πλαφόν του 15%
01:00
Φαρμακείο αυτοκινήτων: Τι θα πρέπει να περιέχει το κιτ πρώτων βοηθειών από 1η Ιανουαρίου 2027
00:30