Ανακοίνωση του ΥΠΕΝ για τη διαιτησία με την «Ελληνικός Χρυσός»
Σεβόμενο την απόφαση του δικαστηρίου, το Δημόσιο και συγκεκριμένα το ΥΠΕΝ υποχρεούνται να διασφαλίσουν ότι τελικά θα παραχθεί καθαρός χρυσός, τηρώντας απαρέγκλιτα τρία κριτήρια: α) τους περιορισμούς που επιβάλει η ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία, β) συγκεκριμένες δεσμεύσεις υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, ώστε να μεγιστοποιείται η εγχώρια προστιθέμενη αξία και γ) τη διαμόρφωση της ευρύτερης δυνατής κοινωνικής συναίνεσης.
Αυτά επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου σε σχέση με την επένδυση της Eldorado Gold στη Χαλκιδική. Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ οι διαιτητές, αναγνώρισαν ομόφωνα ότι:
- Η εκμετάλλευση περιλαμβάνει ως αναπόσπαστο κομμάτι την κατασκευή εργοστασίου για την παραγωγή καθαρού χρυσού.
- Η μη παραγωγή καθαρού χρυσού αποτελεί παραβίαση της Σύμβασης.
Επιπλέον, η πλειοψηφία των δικαστών αποφάσισε ότι οι μέχρι τώρα παραλείψεις από την πλευρά της Eldorado Gold δεν αποτελούν επαρκείς ενδείξεις για τη στοιχειοθέτηση παραβίασης της Σύμβασης.
Ημέρα κατά του καρκίνου: Εθελοντική δωρεά μυελού των οστών στον Πειραιά, από το Νοσ. «Μεταξά»
16:52
Το «περίεργο» σύμπαν του Ντέιβιντ Λιντς αναδεικνύεται σε μνημειώδη έκθεση στο Βερολίνο
16:45
Νότια Κορέα:¨Έως το τέλος του 2026 θα ολοκληρωθεί η ανέγερση της Όπερας του Μπουσάν (pics)
16:38
Νέα εποχή ανάπτυξης για τη Vitex με νέο λογότυπο & οπτική ταυτότητα από το G Design Studio
16:32