Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για το ναυάγιο στο Αγαθονήσι
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή το ναυάγιο στο Αγαθονήσι, πραγματοποίησαν στην πλατεία Συντάγματος αντιρατσιστικές συλλογικότητες κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας τις φωτογραφίες των ανθρώπων που έχασαν άδικα τη ζωή τους, προχώρησαν σε σιωπηλή διαμαρτυρία με πλακάτ που μεταξύ άλλων έγραφαν: «Η Ευρώπη φρούριο δολοφονεί. Η σιωπή σκοτώνει. Η άρνηση βοήθειας στη θάλασσα είναι δολοφονία. Προστατέψτε τους ανθρώπους όχι τα σύνορα».
Στις 16 Μαρτίου, δεκαέξι πρόσφυγες-ανάμεσα τους και τρία παιδιά- πνίγηκαν έξω από το Αγαθονήσι, καθώς η βάρκα που τους μετέφερε ναυάγησε.
Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές της συγκέντρωσης «καταδικάζουν την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό» και υπογραμμίζουν ότι:
Αν οι λιμενικοί στη Σάμο είχαν ακούσει τις εκκλήσεις για βοήθεια των συγγενών των ναυαγών, που είχαν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά από το πρωί της 16ης Μαρτίου, τότε 16 άνθρωποι θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.
Καιρός: Βροχές και την επόμενη εβδομάδα - Καταιγίδες σε Ιόνιο, Πελοπόννησο και Κρήτη σήμερα - Υποχωρεί η σκόνη το Σαββατοκύριακο
09:47
Το «Bloodsport» επιστρέφει: Η Μικαέλα Κόελ ετοιμάζει remake του cult φιλμ του Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ
09:45
Υποχώρηση της βρετανικής κυβέρνησης για την Τεχνητή Νοημοσύνη μετά τις αντιδράσεις των καλλιτεχνών
09:36
«Μάθε»: Ειρωνικό μήνυμα στα ελληνικά, χαραγμένο σε βλήμα σφεντόνας 2.000 ετών στους Άγιους Τόπους
09:30