ΕΛΛΑΔΑ

Σημειωτόν η επιστροφή των εκδρομέων: Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών–Λαμίας

Σημειωτόν η επιστροφή των εκδρομέων: Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών–Λαμίας
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί που κινούνται στο ρεύμα εισόδου της Αθηνών – Λαμίας, καθώς έχουν σχηματιστεί μεγάλες ουρές. 

Τα αυτοκίνητα σχεδόν σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου πηγαίνουν με πολύ χαμηλές ταχύτητες ενώ από το 90 χιλιόμετρο μέχρι και τα διόδια των Αφιδνών τα οχήματα πηγαίνουν σχεδόν σημειωτόν. Σε ορισμένα σημεία μάλιστα, ακινητοποιούνται για μερικά λεπτά.

Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται πριν τους σταθμούς διοδίων της Θήβας και των Αφιδνών, με τους οδηγούς να χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να περάσουν από το ταμείο των διοδίων.

Σύμφωνα με την Τροχαία, από το μεσημέρι αυξάνεται σταδιακά η κίνηση και στα δύο εθνικά δίκτυα, Αθηνών- Κορίνθου και Αθηνών- Λαμίας, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων να γίνεται «μετ' εμποδίων», κυρίως στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου.

Ειδικότερα, παρατηρείται αυξημένη κίνηση στο ρεύμα προς Αθήνα, από την Κόρινθο μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται μέχρι την Κινέττα. Σύμφωνα με το κέντρο της Τροχαίας, δεν υπάρχει ακινητοποίηση, αλλά τα οχήματα κινούνται με αργούς ρυθμούς.

Παράλληλα, ουρές έχουν σχηματιστεί και στα δύο ρεύματα στα διόδια της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες εικοσάλεπτη είναι αναμονή για τους διερχόμενους οδηγούς. Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία στα διόδια Καλαβρούζας της Ιόνιας οδού και στην Πορθμειακή γραμμή Ρίου Αντιρρίου.

Σήκωσαν τις μπάρες στα Μάλγαρα

Στα διόδια των Μαλγάρων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κατερίνης σχηματίστηκαν ουρές αυτοκινήτων, με τους εκδρομείς του Πάσχα να επιστρέφουν στη βάση τους.

Κατά διαστήματα οι υπεύθυνοι των διοδίων σήκωναν τις μπάρες και επέτρεπαν την ελεύθερη διέλευση για να μειώνονται οι ουρές των αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τη Μεγάλη Δευτέρα πέρασαν 250.000 αυτοκίνητα από τα διόδια Μαλγάρων.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, έχουν παραχωρηθεί περισσότερες θυρίδες στα διόδια, προς Αθήνα, ενώ γίνονται παρεμβάσεις από τους τροχονόμους όπου χρειάζεται.

Σημειώνεται ότι η φετινή έξοδος ήταν αυξημένη από την περσινή, κατά 50.000 αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή πριν το Σάββατο του Λαζάρου, που υπολογίζεται ότι αρχίζει συνήθως σταδιακά η έξοδος, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, πέρασαν από τις δύο εθνικές οδούς, 678.000 αυτοκίνητα, ενώ πέρσι, το ίδιο διάστημα είχαν φύγει από την Αθήνα, 628.572 αυτοκίνητα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ