ΕΛΛΑΔΑ

Νέο πρόγραμμα για 5.066 προσλήψεις σε δασαρχεία της χώρας

Νέο πρόγραμμα για 5.066 προσλήψεις σε δασαρχεία της χώρας
EUROKINISSI

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμμελος, ανακοίνωσαν νέο πρόγραμμα για 5.066 προσλήψεις στα δασαρχεία της χώρας.

Σύμφωνα τα όσα ανακοινώθηκαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, οι ωφελούμενοι θα κατανεμηθούν στα δασαρχεία όλης της χώρας και ύστερα από κάποιο διάστημα εκπαίδευσης θα κληθούν να προστατεύσουν τις δασικές εκτάσεις από κινδύνους, όπως οι πυρκαγιές.

Το πρόγραμμα προσφέρει όρους πλήρους απασχόλησης και οι αμοιβές των ωφελούμενων θα γίνονται όπως και στα άλλα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Σε λιγότερο από 15 ημέρες αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η δημόσια πρόσκληση. Όσοι τελικώς επιλεγούν θα ξεκινήσουν δουλειά πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου η κατανομή των επιλεχθέντων θα γίνει με βάση κριτήρια όπως: α) η επικινδυνότητα και η έκταση των περιοχών, β) η συσσώρευση βιομάζας, γ) τα μηχανήματα έργων που θα χρησιμοποιούν, αλλά και δ) οι ειδικές παροχές προστασίας.

Η εμπειρία που θα αποκομίσουν οι εργαζόμενοι θα αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ