ΕΛΛΑΔΑ

Απορρίφθηκε η προσφυγή του απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη

Απορρίφθηκε η προσφυγή του απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη
ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ/EUROKINISSI

To Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά απέρριψε την αίτηση που είχε καταθέσει ο απεργός πείνας και δίψας Βασίλης Δημάκης, ο οποίος ζητούσε να του επιτραπεί να παρακολουθεί μαθήματα στη Νομική Σχολή Αθηνών φορώντας «βραχιολάκι».

Ο κ. Δημάκης διανύει την 27η ημέρα απεργίας πείνας και 6η απεργίας δίψας και η κατάσταση της υγείας του εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Ο ίδιος, σχολιάζοντας τη νέα απορριπτική απόφαση – έχουν υπάρξει ήδη τρεις ίδιες αποφάσεις – εκφράζει τη λύπη του για το ότι η «δικαιοσύνη ποδηγετήθηκε τόσο αισχρά εκριζώνοντας τη Δημοκρατία εκ θεμελίων».

«Δεν έχω να πω τίποτ' άλλο. Είστε στυγνοί δολοφόνοι και η κοινωνία το ξέρει. Τα υπόλοιπα θα τα πει η κοινωνία μετά το θάνατό μου», συμπληρώνει.

Νωρίτερα σήμερα, ο απεργός είχε σχολιάσει την ανακοίνωση που είχε εκδώσει το υπουργείο Δικαιοσύνης για την υπόθεση του και με την οποία τόνιζε πως δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά του να λάβει απόφαση για ένα τέτοιο ζήτημα.

Ο κρατούμενος έκανε λόγο για «εμπαθές» ανακοινωθέν του υπουργείου Δικαιοσύνης και επεσήμανε πως σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί να οδηγηθεί σε κάποιο νοσοκομείο, όπου θα του χορηγηθεί αναγκαστική σίτιση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ