ΕΛΛΑΔΑ

Παρατείνεται η έκδοση ολιγοήμερης βίζας για Τούρκους τουρίστες προς τα ελληνικά νησιά

Παρατείνεται η έκδοση ολιγοήμερης βίζας για Τούρκους τουρίστες προς τα ελληνικά νησιά
Φωτογραφία αρχείου - Στιγμιότυπα από τουρίστες στην παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Με πρωτοβουλία του Ευρωπαίου επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου, το πιλοτικό πρόγραμμα έκδοσης ολιγοήμερων θεωρήσεων (βίζα) για τουρίστες από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά, θα εφαρμοστεί για άλλη μια χρονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις Βρυξέλες, στην επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, απαντώντας σε σχετικό αίτημά του, ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνει την ανάγκη να προστατευθεί το θετικό αυτό μέτρο με την απαραίτητη τήρηση των διαδικασιών και των ελέγχων στα σύνορα των ελληνικών νησιών.

Όπως σημειώνεται, με το μέτρο αυτό, όπως έχει ήδη αποδειχθεί από την εφαρμογή του τα τελευταία χρόνια, ενισχύεται το τουριστικό ρεύμα προς τα ελληνικά νησιά και στηρίζεται η τοπική οικονομία και η είδηση θα τύχει θερμής ανταπόκρισης από τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους των νησιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφωνεί στην εφαρμογή και το έτος 2018 του συστήματος έκδοσης θεωρήσεων μίας εβδομάδας για Τούρκους τουρίστες και πολίτες από τρίτες χώρες που βρίσκονται νόμιμα στην Τουρκία και επιθυμούν να επισκεφθούν ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Αυτό το πρόγραμμα θεωρήσεων, που έχει εφαρμοσθεί με επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την οικονομία των νησιών και γι΄ αυτό το λόγο η συνέχιση του και τη φετινή χρονιά αποτελούσε πάγιο αίτημα όλων των τοπικών φορέων, επισημαίνεται.

Ο κ. Κατρούγκαλος ευχαρίστησε θερμά τον Ευρωπαίο επίτροπο για τις ενέργειες του που οδήγησαν στην αίσια ρύθμιση του θέματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ