Δύο αμερικάνικα κατασκοπευτικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο Ηράκλειο
Δύο αμερικάνικα κατασκοπευτικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν χθες, Τετάρτη, στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου.
Η παρουσία τους στην περιοχή δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη αν συνυπολογιστούν οι συνθήκες που επικρατούν στην Ανατολική Μεσόγειο και τις προειδοποιήσεις του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για χτύπημα στη Συρία.
Σύμφωνα με το ekriti.gr, πρόκειται για ένα MC-12S EMARSS, το οποίο φέρει πολιτικό νηολόγιο, και ένα MC-12W Liberty.
Στο παρελθόν τα δύο αεροσκάφη έχουν χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες αεροπορικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Ίδιου τύπου αεροπλάνα έχουν σταλεί και σε μικρότερες επιχειρήσεις στην Αφρική, αλλά και την Λατινική Αμερική.
Η ίδια πηγή αναφέρει πως τα αεροσκάφη, κάθε ένα εκ των οποίων έχει 4μελες πλήρωμα, είναι ουσιαστικά πλατφόρμες αναγνωρίσεως και συλλογής πληροφοριών μεγάλων δυνατοτήτων.
Πρόγραμμα «Μετεγκατάσταση»: Ποιοι δικαιούνται τα 10 χιλιάδες ευρώ για να μετακομίσουν
02:00
Αναλυτικά όλες οι αργίες για το 2026 - Τα επόμενα τριήμερα
01:00
Πώς θα κάνετε την αίτηση για το Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με επιχορήγηση 17.500 ευρώ
00:30
Τσιάρας: Θετική η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό μηχανισμό αντασφάλισης για φυσικές καταστροφές
23:59