Δύο αμερικάνικα κατασκοπευτικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο Ηράκλειο
Δύο αμερικάνικα κατασκοπευτικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν χθες, Τετάρτη, στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου.
Η παρουσία τους στην περιοχή δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη αν συνυπολογιστούν οι συνθήκες που επικρατούν στην Ανατολική Μεσόγειο και τις προειδοποιήσεις του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για χτύπημα στη Συρία.
Σύμφωνα με το ekriti.gr, πρόκειται για ένα MC-12S EMARSS, το οποίο φέρει πολιτικό νηολόγιο, και ένα MC-12W Liberty.
Στο παρελθόν τα δύο αεροσκάφη έχουν χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες αεροπορικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Ίδιου τύπου αεροπλάνα έχουν σταλεί και σε μικρότερες επιχειρήσεις στην Αφρική, αλλά και την Λατινική Αμερική.
Η ίδια πηγή αναφέρει πως τα αεροσκάφη, κάθε ένα εκ των οποίων έχει 4μελες πλήρωμα, είναι ουσιαστικά πλατφόρμες αναγνωρίσεως και συλλογής πληροφοριών μεγάλων δυνατοτήτων.
Βασιλική… διπλωματία:Το ταξίδι του Καρόλου στις ΗΠΑ, η επιχείρηση «γοητεία» και το μεγάλο στοίχημα
10:53
Οι ΗΠΑ εγκρίνουν την κάλυψη της δαπάνης για την υπεράσπιση Μαδούρο από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας
10:48
Σβήνουν οι ελπίδες για τερματισμό του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν - Σε αξιέξοδο οι συνομιλίες
10:43
Τραγωδία στο Αιτωλικό: Νεκρός 56χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
10:32