ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση Mirage: Βαθιά θλίψη στην ιδιαίτερη πατρίδα του πιλότου

Πτώση Mirage: Βαθιά θλίψη στην ιδιαίτερη πατρίδα του πιλότου
ΓΕΑ

Βαθιά θλίψη και οδύνη σκόρπισε το μεσημέρι της Πέμπτης στη μικρή κοινωνία του Μορφοβουνίου Καρδίτσας η είδηση του θανάτου του σμηναγού, Γεώργιου Μπαλταδώρου, κυβερνήτη του αεροσκάφους που κατέπεσε βορειοανατολικά της νήσου Σκύρου.

Ο κυβερνήτης του μονοθέσιου αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, καταγόταν από το μικρό χωριό της Καρδίτσας, το οποίο βυθίστηκε στο πένθος από τον απρόσμενο χαμό του.

Απαρηγόρητοι οι γονείς και ο αδελφός του 34χρονου κυβερνήτη δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το παιδί τους δεν βρίσκεται στη ζωή, το άσχημο παιχνίδι της μοίρας που χτύπησε την οικογένεια και τον Γιώργο τους.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, φίλοι και συγγενείς μιλούν για ένα έμπειρο κυβερνήτη, έναν φιλότιμο και γελαστό νέο, που διακρινόταν για την αγάπη του για τα αεροπλάνα και την Πολεμική Αεροπορία.

Το χρονικό

Τα δύο Mirage απογειώθηκαν από το 135 Σμηναρχία Μάχης Σκύρου, για να αναχαιτίσουν τουρκικά μαχητικά που είχαν παραβιάσει τον FIR Αθηνών.

Μόλις οι Τούρκοι πιλότοι είδαν στα ραντάρ τους ότι τα ελληνικά μαχητικά είχαν απογειωθεί άλλαξαν πορεία και βγήκαν από τον FIR Αθηνών.

Οι πιλότοι της Ελληνικής Αεροπορίας έφτασαν στο σημείο και είδαν ότι τα τουρκικά μαχητικά δεν βρίσκονταν πλέον στο σημείο και έτσι άλλαξαν πορεία για να επιστρέψουν στη βάση τους.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 12:15, το 2ο αεροσκάφος ανέφερε ότι ο επικεφαλής του έπεσε στο νερό περίπου εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου και δόθηκαν εντολές να αλλάξει πορεία.

Στην έρευνα συμμετέχει η Φρεγάτα ΨΑΡΑ με το οργανικό ελικόπτερο Sikorsky S-70 ενώ από τη βάση στο Κοτρώνι απογειώθηκε και ένα ακόμη Sikorsky S-70. Άμεσα απογειώθηκε και ένα Super Puma από τη Χίο, που κατευθύνθηκε προς την περιοχή για να συνδράμει στις έρευνες.

Η ΕΡΤ μεταδίδει ότι άντρες των ΟΥΚ έχουν μαζί τους συσκευές για να βουτήξουν. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε, επίσης, ότι τα mirage δεν είναι πολύ μεγάλα σε ηλικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν από την ομάδα διάσωσης ορισμένα συντρίμμια και η κάσκα του πιλότου -κάτι που κατά τις αρχές επιβεβαιώνει ότι ο χειριστής είναι νεκρός.

Τόσο η σορός του πιλότου όσο και η άτρακτος του μαχητικού αεροσκάφους δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ