ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη σε βάρος τεσσάρων για τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου

Ποινική δίωξη σε βάρος τεσσάρων για τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου
Στιγμιότυπο από τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου στο Σύνταγμα EUROKINISSI/Γιώργος Νικολαΐδης

Στην απαγγελία κατηγοριών σε βάρος τεσσάρων προσώπων που φαίνεται να έχουν εμπλακεί στην επίθεση σε βάρος του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ποντιακών Συλλόγων στο Σύνταγμα, προχώρησε η εισαγγελία μετά το πέρας της έρευνας που διενεργήθηκε για το περιστατικό.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εισαγγελίας, από την έρευνα που διενεργήθηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό του βουλευτή, πριν περίπου ένα μήνα, προέκυψαν στοιχεία για τέσσερα πρόσωπα τα οποία έχουν καταγραφεί σε βίντεο και φωτογραφίες και έχουν ταυτοποιηθεί.

Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής αδικήματα: Διατάραξη κοινής ειρήνης, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση από περισσότερους και παράνομη κατοχή όπλων.

Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι, μία γυναίκα και τρεις άνδρες, παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, ενώ στην ανακοίνωση της εισαγγελίας επισημαίνεται πως σε αυτούς δεν περιλαμβάνεται ο 24χρονος που έχει παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του κ. Κουμουτσάκου.

Σύμφωνα με την εισαγγελία «από την έρευνα δεν προέκυψαν ευθύνες σε βάρος δύο βουλευτών (σ.σ.: της Χρυσής Αυγής) που είχαν καταμηνυθεί» και έτσι ως προς αυτούς «εκδόθηκε σχετική διάταξη», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ