ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Ηλεία και Αρκαδία

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Ηλεία και Αρκαδία
EUROKINISSI - Φωτογραφία αρχείου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από τις πρώτες απογευματινές ώρες της Κυριακής πυρκαγιές στους νομούς Ηλείας και Αρκαδίας, με το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Μαίνεται ως αυτή την ώρα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπαασε στις 16:40 κοντά στη Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, στην Ηλεία.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Μάλιστα, ζητήθηκε να ληφθούν μέτρα και στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας καθώς οι άνεμοι πνέουν προς αυτή την κατεύθυνση και είναι πιθανό να μεταφερθούν στοιχεία της φωτιάς που μπορεί να προκαλέσουν νέες εστίες, σύμφωνα με το ilialive.gr.

Για την κατάσβεση επιχειρούν μέχρι και αυτή την ώρα 20 οχήματα με 40 πυροσβέστες καθώς και μία ομάδα πεζοπόρων. Η φωτιά καίει σε τέσσερα μέτωπα, με το τελευταίο να καίει στην περιοχή της Σκιλλουντίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούκος, ανέφερε ότι η πυρκαγιά έχει εξαπλωθεί επικίνδυνα, και ο αέρας αλλάζει φορά διαρκώς, κάτι που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. «Δεν κινδυνεύουν κατοικίες από τη φωτιά», διευκρίνισε πάντως ο δήμαρχος.

Την ίδια στιγμή, μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 14:20 στην Ποταμιά Φαλαισίας, στο νομό Αρκαδίας.


Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 14 οχήματα με 38 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα εννέα ατόμων και δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ