ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πορνείας στην Αθήνα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πορνείας στην Αθήνα
Φωτογραφία Αρχείου ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Τον φόβο και τον τρόμο, αλλά κυρίως την εκμετάλλευση, ζούσαν σε τέσσερις οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας γυναίκες από τη Λευκορωσία, που κύκλωμα τις έφερνε από τη χώρα τους και τις εξωθούσε στην πορνεία αποκομίζοντας έτσι τεράστια κέρδη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κύκλωμα υποχρέωνε τις γυναίκες να δέχονται κάθε ημέρα τουλάχιστον 40 πελάτες η κάθε μία, με αποτέλεσμα τα μέλη της συμμορίας να εισπράττουν καθημερινά 8.000 ευρώ.

Οι συνθήκες που ζούσαν οι γυναίκες ήταν συνθήκες αιχμαλωσίας και μάλιστα μία απ΄ αυτές έμεινε έγκυος και απέβαλε.

Τα μέλη του κυκλώματος υπόσχονταν στις νεαρές γυναίκες ότι θα τις έφερναν στην Αθήνα για να τους βρουν νόμιμη δουλειά και όταν εκείνες έπεφταν στην παγίδα, τις κρατούσαν φυλακισμένες σε διαμερίσματα στην πρωτεύουσα. Έβγαιναν μόνο με τη συνοδεία των φυλάκων τους για να πάνε στον οίκο ανοχής, όπου ήταν υποχρεωμένες να παραμένουν έως και 16 ώρες την ημέρα.

Το πιο ανατριχιαστικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι το κύκλωμα είχε επιλέξει γυναίκες να κάνουν τους φύλακες.

Το κύκλωμα ξεσκεπάστηκε όταν δύο από τα θύματα κατάφεραν να δραπετεύσουν και να απευθυνθούν στις ελληνικές Αρχές. Συνολικά συνελήφθησαν 8 μέλη της οργάνωσης, ενώ εμπλέκονται ακόμη 8 άτομα, τα οποία είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται στο εξωτερικό.

Υπό έρευνα είναι ο ρόλος ενός γιατρού και ενός ντετέκτιβ, καθώς, όπως προέκυψε από την έρευνα, μία από τις κοπέλες παρουσίασε ένα χαρτί στην επιτροπή ασύλου, όπου είχε υποβάλει αίτημα, ότι είναι έγκυος και άρα δεν μπορούσε να παραβρεθεί η ίδια στην επιτροπή, όπου θα εξεταζόταν το αίτημά της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ