ΕΛΛΑΔΑ

Η ελληνική σημαία κυματίζει στη νησίδα Ανθρωποφάς (pics&vid)

Η ελληνική σημαία κυματίζει στη νησίδα Ανθρωποφάς (pics&vid)
samostimes.gr

Ισχυρή είναι η παρουσία του Λιμενικού Σώματος κοντά στις βραχονησίδες Ανθρωποφάς και Μικρός Ανθρωποφάς που από χθες απασχολούν την επικαιρότητα μετά τον ισχυρισμό του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε την ελληνική σημαία την οποία νωρίτερα είχαν υψώσει τρεις νεαροί Έλληνες.

Δημοσιογράφος του samostimes.gr επιχείρησε να προσεγγίσει με ιδιωτικό σκάφος τις εν λόγω βραχονησίδες, όμως δεν τα κατάφερε καθώς το λιμενικό του ζήτησε ευγενικά να απομακρυνθεί από την περιοχή.

«Σε απόσταση 500 μέτρων από τις βραχονησίδες, μας αντιλήφθηκαν δύο σκάφη του λιμενικού, μας προσέγγισαν, μας ζήτησαν να κατεβάσουμε ταχύτητα για να συνεννοηθούμε, και μας ρώτησαν ποιοι είμαστε… Είπαμε ότι κατευθυνόμαστε στις βραχονησίδες για βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση, αλλά όχι για να κατέβουμε σε αυτές. Μας ζήτησαν ευγενικά να αποχωρήσουμε από την περιοχή και ότι αυτό δεν επιτρέπεται» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο δημοσιογράφος.

Ωστόσο, έστω και από απόσταση κατάφερε να τραβήξει φωτογραφίες στις οποίες διακρίνεται η ελληνική σημαία να κυματίζει στην βραχονησίδα Ανθρωποφάς, ενώ φαίνεται και η ισχυρή δύναμη του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή.

 DSC0098


Πηγή: Samotimes

 DSC0098

«Θέλαμε να τιμήσουμε τον Γ. Μπαλταδώρο», λέει ένας εκ των 3 που ύψωσαν τη σημαία στη βραχονησίδα


Πηγή: Samotimes

Ποια είναι η νησίδα μικρός Ανθρωποφάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ