ΕΛΛΑΔΑ

Προβληματισμός από δράση συγκεκριμένης ΜΚΟ στο νησί της Λέσβου

Προβληματισμός από δράση συγκεκριμένης ΜΚΟ στο νησί της Λέσβου
Video Capture

Έντονος είναι ο προβληματισμός των ελληνικών διωκτικών αρχών από βίντεο - ντοκουμέντο από τη δράση στη Λέσβο, τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου, της φιλανθρωπικής οργάνωσης One Nation που εδρεύει στο Λονδίνο.

Έμβλημα της οργάνωσης είναι το έμβλημα των πιστών μουσουλμάνων, ο υψωμένος δείκτης του χεριού ενώ στο βίντεο που η οργάνωση ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Facebook, φαίνονται μέλη της οργάνωσης εν πλω, με φουσκωτό σκάφος, στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και τουρκικών ακτών να υποδέχονται βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες και να τους καθοδηγούν στα αγγλικά πώς και σε ποιο μέρος της ακτής να κατευθυνθούν.

Στη συνέχεια μάλιστα τους απευθύνουν τρεις φορές στα αραβικά τον ισλαμικό χαιρετισμό Αλλάχου Ακμπαρ (ο Θεός είναι ένας) για να λάβουν ισάριθμες φορές την ανάλογη απάντηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ενώ συμβαίνουν αυτά και σε χαμηλό ύψος πάνω από τη σωστική λέμβο με τα μέλη των ΜΚΟ πετάει ελικόπτερο της δύναμης της Frontex στο νησί.

Η ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ στο νησί της Λέσβου το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει προκαλέσει την εντονότατη αντίδραση των ελληνικών αρχών αλλά και των τοπικών αρχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ