Στην περιοχή των Ιμίων τουρκικά πολεμικά πλοία για την άσκηση «Εφές»
Συγκέντρωση ισχυρών δυνάμεων του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή των Ιμίων παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.
Αιτία η στρατιωτική άσκηση «Εφές» που θα πραγματοποιήσει η Τουρκία και η οποία θα ξεκινήσει στις 7 Μαΐου.
Αναλυτικότερα, η Τουρκία έχει δεσμεύσει γι’ αυτό τον σκοπό ολόκληρη σχεδόν τη χερσόνησο του Τσεσμέ από τις 30 Απριλίου μέχρι και τις 10 Μαΐου.
Πρόκειται για την ετήσια προγραμματισμένη άσκηση EFES 2018, την οποία έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν στρατιωτικοί ακόλουθοι ξένων χωρών.
Τα τουρκικά πλοία συγκεντρώνονται και παραμένουν αγκυροβολημένα στο λιμάνι του Μπόντρουμ, ενώ δεν έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής κάποια οργανωμένη κίνησή τους προς το Αιγαίο.
Στο Πεντάγωνο παρακολουθούν στενά τη συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων, μετά και την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, μέσω της οποίας διεκδικείται η κυριότητα των Ιμίων.
Πασχαλινό ταξίδι χωρίς απρόοπτα: Τι να ελέγξετε σήμερα κιόλας
08:05
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν κάτι που ταξιδεύει γρηγορότερα από την ταχύτητα του φωτός
07:58
Τουριστική σεζόν 12 μηνών με αξιοποίηση των ορεινών περιοχών - «Στόχος ο πρωταγωνιστικός ρόλος»
07:49
ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Τόσο μακριά όσο ένα μικρό βήμα
07:45