Ξεκινά η ανέλκυση του μοιραίου Mirage 2000-5

Αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά το ωκεανογραφικό σκάφος του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) με προορισμό την θαλάσσια περιοχή της Σκύρου, όπου η Κινητή Ομάδα Συντήρησης Θαλασσίων Εγκαταστάσεων, εντόπισε το ηχητικό σήμα του καταγραφέα πρόσκρουσης του μοιραίου Mirage 2000-5.
Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ αναμένεται να ξεκινήσουν τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο, Πέμπτη, την επιχείρηση ανέλκυσης του καταγραφέα πρόσκρουσης και των συντριμμιών του Mirage 2000-5.
Σε πρώτη φάση θα γίνει βαθυμετρία ακριβείας με βυθόμετρο πολλαπλής δέσμης και θα ακολουθήσει η γεωμορφολογική αποτύπωση της περιοχής με ηχοβολιστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Πώς θα γίνει η ανέλκυση του μοιραίου Mirage 2000-5 από το βυθό της Σκύρου
Στην συνέχεια αναμένεται να γίνει καθέλκυση του υποβρύχιου οχήματος του ROV του ΕΛΚΕΘΕ, που θα καταγράψει από κοντά τα συντρίμμια, έτσι ώστε να ξεκινήσει μετά η επιχείρηση ανέλκυσης.
.jpg?t=w4Q6FKoQeiOthLPwBfwVKw)
Πάπας Φραγκίσκος: Η πρώτη φωτογραφία του από τότε που ξεκίνησε θεραπεία
21:57
Ο Ζελένσκι «αποκεφάλισε» τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων εν μέσω της ρωσικής προέλασης στο Κουρσκ
21:37
Δασμοί και αντίμετρα: Τι θα πληρώσουμε ακριβότερα από τον Απρίλιο
21:25
ΠΑΣΟΚ για παραίτηση Δοξιάδη: Η δήθεν επανεκκίνηση δεν κράτησε ούτε 48 ώρες
21:14