Θύματα απάτης ύψους... 600.000 ευρώ έπεσαν 22 αγρότες
Εταιρία εμπορίας αγροτικών προϊόντων φέρεται να εξαπάτησε 22 ρυζοπαραγωγούς και καλαμποκοπαραγωγούς από τους νομούς Θεσσαλονίκης και Ημαθίας.
Όπως κατήγγειλαν, πείστηκαν να πουλήσουν κατά την περίοδο 2014-2017 την αγροτική τους παραγωγή στην εταιρεία, χωρίς όμως να τους καταβληθεί το ανάλογο αντίτιμο των προϊόντων, με τη ζημιά για τους ίδιους να «αγγίζει» τις 600.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τους αγρότες, οι υπεύθυνοι της εταιρείας παρουσίαζαν την επιχείρησή τους ως «εδραιωμένη στην αγορά αγροτικών προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό και με μεγάλη εμπορική δραστηριότητα».
Από την αστυνομική έρευνα που διεξήχθη μετά την καταγγελία διαπιστώθηκε ότι ως διαχειριστές της επιχείρησης εμφανίζονται τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 23 έως 62 ετών, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικής απάτης, η οποία υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.
Βραβεία Grammy: Πέντε νέες κατηγορίες και κανόνες για την τελετή απονομής του 2027
13:18
Σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ βρέφος τεσσάρων μηνών που τραυματίστηκε σε τροχαίο στο Κρανίδι
13:13
Στουρνάρας: «Οι δημόσιες συντάξεις δύσκολα θα μπορούν να εξασφαλίσουν επαρκή ποσοστά αναπλήρωσης»
13:10
Η καθημερινή έκθεση των εγκύων σε χημικές ουσίες συνδέεται με πρόωρο τοκετό
13:05