ΕΛΛΑΔΑ

Μάγδα Φύσσα: Οι χρυσαυγίτες να γυρίσουν πάλι στις τρύπες τους

Μάγδα Φύσσα: Οι χρυσαυγίτες να γυρίσουν πάλι στις τρύπες τους
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Καταδίκη όχι μόνο των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, αλλά όλης της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής ζήτησε η μητέρα του, Μάγδα Φύσσα, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων απ’ την έναρξη της δίκης.

Η κ. Φύσσα μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84 σημείωσε: «Το έχω πει πολλές φορές ότι αυτή η δίκη δεν αφορά εμάς, εμείς χάσαμε τον Παύλο, δολοφονήθηκε. Αυτή η δίκη αφορά περισσότερο τον υπόλοιπο κόσμο, παρά εμάς».

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα ανέφερε επίσης την απουσία κοινού στη δίκη, μιλώντας για έλλειψη ενημέρωσης από τα ΜΜΕ: «Είμαι σχεδόν μόνη μου στις αίθουσες του δικαστηρίου. Δεν έχει κοινό δυστυχώς. Δεν έρχεται κόσμος. Αν με ρωτήσεις τον λόγο δεν μπορώ να ξέρω. Σαφώς και παίζει ρόλο η ενημέρωση το ότι δεν προβάλλεται η δίκη από τα τηλεοπτικά κανάλια. Επίσης παίζει ρόλο και η συμπεριφορά μας, καθώς αυτή έχει αλλάξει, σαν να μην μας αφορά, ενώ μας αφορά όλους. Το έχω πει πολλές φορές ότι αυτή η δίκη δεν αφορά εμάς, εμείς χάσαμε τον Παύλο, δολοφονήθηκε. Αυτή η δίκη αφορά περισσότερο τον υπόλοιπο κόσμο παρά εμάς, αλλά παρόλα αυτά βλέπω μια πτώση πάνω σε αυτό».

Για άλλη μια φορά μίλησε για τη στάση της Αστυνομίας λέγοντας ότι: «Προστατεύονται οι χρυσαυγίτες και όλοι αυτοί που έρχονται εκεί, εκτός από εμάς». Έκανε λόγο μάλιστα και για την επίθεση της δικηγόρου Ελευθερίας Κουνάκη, δηλώνοντας πως: «Όταν βλέπαμε μέσα από τα κάγκελα, είμαστε μέσα στο Εφετείο και βλέπαμε την άλλη δικηγόρο την Ευγενία Κουνάκη, το τι προσπάθεια έκανε να μετακινήσει έναν αστυνομικό να πιάσει τους δράστες μετά την επίθεση το Νοέμβριο στη Λ. Αλεξάνδρας και δεν κουνήθηκε κανείς, χτυπημένη με τα αίματα να τρέχουν, ήταν μια παρά πολύ θλιβερή εικόνα και εκείνη την ημέρα ένιωσα πάρα μα πάρα πολύ άχρηστη αφού δεν μπορέσαμε πάλι να κάνουμε κάτι. Να διευκρινίσω όμως κάτι, ότι αυτή είναι η πλειοψηφία των αστυνομικών».

«Μέσα σε όλους αυτούς υπάρχουν και μετρημένοι πάρα πολύ λίγοι, οι οποίοι βλέπεις στο βλέμμα τους ότι θέλουν να μας προστατέψουν».

Την περίοδο αυτή, στη δίκη της Χρυσής Αυγής παρουσιάζονται τα στοιχεία της δικογραφίας που «δένουν» τις κατηγορίες, τα αναγνωστέα.

«Προσδοκάμε να διαλυθεί ως κόμμα η Χ.Α. Είναι τόσο φανερό πια ότι είναι μια εγκληματική οργάνωση που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική οργάνωση και να καταδικαστεί. Αυτή είναι η προσδοκία μου και γι' αυτό αποφασίσαμε ότι θα πάμε με τον νόμο και αυτό που πρέπει να γίνει και δεν θα γίνει τίποτα άλλο» συμπληρώνει η κ. Φύσσα.

«Περιμένω μια καταδίκη.. καταδίκη… Δολοφόνησαν έτσι εν ψυχρώ ένα παλικάρι 34 ετών. Του έκοψαν τη ζωή του και μαζί με εκείνον κι εμάς. Αλλά μιλάω για εκείνον, ο οποίος σήμερα δεν είναι εδώ. Είχε να προσφέρει πάρα πολλά και θα πρόσφερε σε αυτή την κοινωνία. Ήθελε να ζήσει και δεν τον άφησαν να ζήσει. Να μου εξηγήσουν επιτέλους γιατί;».

Και κατέληξε: «Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι ότι θα υπάρξει ατιμωρησία. Δεν θέλω να το σκέφτομαι. Περιμένω.. περιμένουμε όλοι. Όλοι δίνουμε ένα αγώνα, είστε κι εσείς, είναι και η πολιτική αγωγή. Δεν είμαστε πολλοί αλλά είμαστε. Και όλοι περιμένουμε κάτι να γίνει, αν μη τι άλλο να τους αφανίσουν να ξανά πάνε εκεί που ήταν στις τρύπες τους. Εκεί ανήκουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ