ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: Εταιρεία ετοίμαζαν οι «ψυχοθεραπευτές-έμποροι» για να φέρουν τα ναρκωτικά στην Ελλάδα

Αποκλειστικό: Εταιρεία ετοίμαζαν οι «ψυχοθεραπευτές-έμποροι» για να φέρουν τα ναρκωτικά στην Ελλάδα
(EUROKINISSI/ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ) φωτογραφία αρχείου

Γερά ήταν έτοιμη να απλώσει τα πλοκάμια της στο εμπόριο ναρκωτικών η συμμορία των «ψυχοθεραπευτών» που μέσω δήθεν προγράμματος για την αντιμετώπιση ψυχολογικών προβλημάτων προμήθευε με ναρκωτικά άτομα που έπαιρναν μέρος στις ψυχοθεραπείες τους. 

Όπως μάλιστα αποκαλύπτει το CNN Greece τα μέλη του κυκλώματος είχαν αρχίσει να δημιουργούν μια εταιρία «βιτρίνα», ώστε να φέρνουν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από το εξωτερικό στην Ελλάδα. Από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες που συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, αποτυπώνεται το σχέδιό τους, που περιελάβανε το άνοιγμα μιας μεταφορικής εταιρείας η οποία θα έφερνε νόμιμο φορτίο και μέσα σε αυτό θα ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά.

Χαρακτηριστικά σε έναν διάλογο ένας από τους συλληφθέντες αναφέρει σε συγκατηγορούμενο του:

".....απλά θα είμαστε λίγο στριμωχτά μέχρι να γίνει η εταιρεία και να πάρω πράγματα πάλι, θα σου πω ρε παιδί μου εντάξει, δίνε μου 200 γραμμάρια, διακόσια, διακόσια, 150. Να μην τον πιέζω και εγώ. Κατάλαβες; Ίσα ίσα θα του πω βγάζω τα έξοδα μου, να έχουμε και κανά πεντάρι χιλιάρικα αυτά που του δίνω μπροστά, θα τα κρατήσουμε να περάσουμε. Να πληρώσουμε τις δόσεις που έχουμε για το σπίτι και όλα αυτά. Λοιπόν έτσι, μέχρι να σηκωθούμε να δούμε τι θα κάνουμε ...."

Η υπόθεση των "ψυχοθεραπευτών εμπόρων" βρίσκεται στα χέρια των δικαστικών Αρχών μετά την υποβολή της δικογραφίας και οι δικαστικοί λειτουργοί θα ερευνήσουν πια και τη νέα αυτή διάσταση στην υπόθεση. Άλλωστε το υλικό από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες είναι αρκετό.

".....Εντάξει μωρέ μαλ... και εσύ εντάξει. Ποσά βγάζεις από μένα; Αφού βλέπεις ένα κιλό το κάνω ενάμιση μήνα να του πω το βγάζω. Πέντε χιλιάδες; Εφτά; Κάνε υπομονή μια φορά ρε φίλε θα του πω για ένα, ενάμιση μήνα. Να φτιάξουμε την εταιρεία και για αυτό θα είμαστε για όλη μας τη ζωή ικανοποιημένοι..."

ΔΗΜΟΦΙΛΗ